Wereldkerstcircus – Na twee jaar gelukkig weer terug in Carré

Op 21 december 2022 gaat in Koninklijk Theater Carré de zesendertigste editie van het Wereldkerstcircus in première. Na een afwezigheid van 1080 dagen is het kerstcircus gelukkig weer te bezoeken en met een mooier programma dan ooit.

De Ouverture

Traditiegetrouw wordt de zaal opgewarmd door het personeel en het Wereldkerstcircusorkest van Theater Carré met ‘All I want for Christmas’ van Mariah Carrey. Een mooi moment na een afwezigheid van twee jaar.

Spreekstalmeester Fred Butter heet het hooggeëerd publiek daarna van harte welkom. Het belooft weer een bijzonder avond te worden, vol sensationele en prijswinnende acts en wereldrecords.
We trappen af met Kevin Richter en een wereldrecord, een klassieke Hongaarse Post met de meeste paarden ooit. Daarnaast leidt Kevin ook de grootste springplank groep die hij zelf oprichtte. Deze zien we later op de avond en is zeer indrukwekkend te noemen. Kevin Richter is de zoon van Florian Richter, die we al meerdere keren gezien hebben tijdens het Wereldkerstcircus. Naast regisseur van deze zesendertigste editie, zien we hem eveneens terug in de piste, met een paardenballet, een hommage aan het klassieke circus.

© Bence KaszásWat altijd een imponerend en spannend iets blijft tijdens het Wereldkerstcircus zijn de diverse acrobatische acts die we te zien krijgen. Vaak adembenemend, zoals De Kolev Sisters uit Italie die grondacrobatiek naar een nieuwe hoogte tillen. Wat ongelofelijk knap wat deze twee dames met hun lijf kunnen. Wat een kracht en beheersing.

Dit zelfde geldt voor Laura Miller en haar ‘Splash’ act. Een zeemeermin in de nok van Carré. Prachtig om naar te kijken!

Maar het Dubbel Rad des Doods, dat direct na de pauze te zien is, is toch wel een groot hoogtepunt. Spanning en sensatie en wat een snelheid! De zes mannen weten het goed spannend te maken, want er klinken geregeld nerveuze geluiden uit het publiek. Indrukwekkende act

© Thierry BissatGeen circus zonder clown. Deze rol is vanavond weg gelegd voor Henry Ayla. Deze Prince of Clowns uit Venezuela zorgt voor het nodige vertier, maar ook voor de nodige rommel. Hij deinst er niet voor terug om handen vol spaghetti het publiek in te gooien, her en der water te sproeien of een bakje popcorn in de rondte te gooien. Maar de onvoorspelbaarheid van deze clown is erg leuk. Leuke verrassing als hij later op de avond ook een acrobaat blijkt, als hij samen met De Ayla’s de hoge draad op klimt. Terug naar zijn roots, want de familie van Ayla blijken ook koordansers te zijn. Goede act waar menigeen met ingehouden adem naar zit te kijken.

© Linda DunhamUiteraard zijn er nog vele andere acts te zien tijdens het Wereldkerstcircus, maar het is teveel om op te noemen. Daarnaast is het toch ook leuk als het nog een beetje een verrassing blijft nietwaar?

Het Wereldkerstcircus blijft een mooie en bijzondere avond uit. De sfeer, de acts, het ultieme kerstgevoel en in een prachtig aangekleed Koninklijk Theater Carré. Want... nergens is circus mooier dan in Carré!

Nog tot en met 8 januari te zien.
Kijk voor meer informatie en kaarten op https://wereldkerstcircus.nl/