Bartho Braat, bij velen bekend als Jef Alberts uit Goede Tijden, Slechte Tijden, staat deze zomer maar liefst 45 keer op de planken met Wachten op Macbeth op theaterfestival de Parade. Het monoloog is een productie van NOX, een nieuw muziektheatergezelschap onder leiding van romanschrijver Luuk Imhann en componist Sietse Damen.

Nog dertig minuten op de klok voor soapacteur Laurens (Bartho Braat) zijn levensdroom gaat waarmaken: Macbeth spelen voor een uitverkochte schouwburg. Terwijl hij zich in de kleedkamer voorbereidt, beheksen drie muzikanten (Anne Bakker, Erwin Tuijl en Sietse Damen) hem met onderhuidse klanken. Dan slaat de twijfel toe. Kan hij het wel? Is er nog een uitweg?

Onder regie van Gerardjan Rijnders laat Braat zien hoe het is om je droom na te jagen. Wat gebeurt er als het moment daar is? Van hoogmoed tot pure paniek, het levert toneel op dat zowel diepgaand als toegankelijk en herkenbaar is. Met als opvallende parallel het feit dat ook Braat zelf onlangs zijn soaprol inruilde voor een toneelcarrière (o.a. Gare du Lyon met Jette van der Meij en ‘n Zomer zonder vrouw met Ernst Daniël Smit).

Deze zomer is Wachten op Macbeth te zien op de Parade in Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. De première is op 4 juli.

Speeldata
4 t/m 8 juli - Parade Rotterdam
3 t/m 7 aug. - Parade Utrecht
17 t/m 21 aug. - Parade Amsterdam

Over NOX
NOX brengt muzikaal verteltheater. Tijdloze en universele verhalen, sprookjes voor volwassenen. Sinds de oprichting in 2013 bestaat de artistieke kern uit Luuk Imhann (tekst) en Sietse Damen (muziek). NOX is het enige gezelschap dat uit enkel een schrijver en componist bestaat. Ze zoeken per project naar de juiste artiesten om het verhaal mee te vertellen; een dynamische professionele familie, waarin ieder zijn/haar eigen rol heeft.

Elk muziektheaterstuk van NOX heeft een nieuwe Nederlandstalige toneeltekst en een originele compositie.