Buy website traffic cheap

De Werkplaats speelt Filters (14+)

Beeld Studio Wonder
Een theaterervaring die laat zien wat er gebeurt als je meningen met feiten verwart


Op zaterdag 23 maart gaat Filters (14+) in première in de Bibliotheek Deventer. Filters is een theaterervaring die laat zien wat er gebeurt als je meningen met feiten verwart, gespeeld door jonge talenten van de Werkplaats van het Theaterschip onder regie van Céline Hoex.
 
Wat is waar, en wat is gelogen? Hoe maak je onderscheid, in een wereld waarin leugens zich steeds meer vermengen met de realiteit? In een wereld waarin je niet meer weet wie of wat je moet geloven, en waarin ‘fake news!’-roepers zelf soms het hardst liegen van allemaal. Tijdens een theatrale route door de bibliotheek beland je in de wonderlijke, verwarrende en onnavolgbare zoektocht van verschillende personages die proberen een mysterie te ontrafelen. Maar wie is te vertrouwen? Wat is waar, en wat niet? En ís er wel een mysterie? 
 
Een theaterervaring die laat zien wat er gebeurt als je meningen met feiten verwart. En die ons vraagt of het soms niet waardevoller is om stil te zijn. Eén verhaal, vier verdiepingen, duizenden boeken, talloze interpretaties. 
 
Bezoekersinformatie 
Op zaterdag 23 maart gaat Filters in première in de Bibliotheek Deventer. De eerste voorstelling begint om 13:00 uur en eindigt om 13:45 uur. De tweede voorstelling begint om 15:30 uur en eindigt om 16:15 uur. Filters is geschikt voor jongeren vanaf 14 jaar. Tickets kosten €9,- en zijn te bestellen via de website van het Theaterschip: www.theaterschip.nl/agenda/filters.  
 
Speelperiode 
Filters wordt gespeeld in maart en april 2024 voor middelbare scholieren in Bibliotheek Deventer. Aansluitend aan de voorstelling is er een educatief programma door Kunstcircuit Deventer in samenwerking met Studio Z en Astrid van Loo. Kijk voor meer informatie op www.theaterschip.nl/filters. 
 
Credits 
Spelers: zeven talenten van de Werkplaats van het Theaterschip 
Regie: Céline Hoex 
Tekst: Lucas de Waard 
Componist: Marnix Vinkenborg 
Locatie: Bibliotheek Deventer 
Educatief programma: Kunstcircuit Deventer i.s.m. Studio Z en Astrid van Loo 
 
Over de Werkplaats 
Filters wordt gespeeld door jonge talenten van de Werkplaats van het Theaterschip. De Werkplaats is een unieke plek waar jongeren op ontdekkingstocht gaan, op zoek naar hun ambitie, passie en talent. De deelnemers experimenteren, maken veel vlieguren, ontwikkelen hun eigen signatuur en spelen voorstellingen in het voortgezet onderwijs en op festivals. 
 
Over Céline Hoex 
Céline Hoex (1991) studeerde in 2016 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht en volgde daar ook de opleiding Theaterdocent. Céline regisseerde veel jeugdtheater in de zaal en ontwikkelde een liefde voor locatietheater en sociaal-artistieke projecten. Tussen 2017 en 2021 was Céline verbonden aan KASKO, waar ze op bijzondere plekken community art voorstellingen maakte. Céline verzorgde de regie van Storm in mijn Hoofd bij het Theaterschip x KASKO. 
 
Over Lucas de Waard 
Lucas de Waard (1984) schrijft voor theater, televisie en film. In 2009 studeerde hij af als toneelauteur aan de HKU en sindsdien is hij werkzaam als freelance schrijver. Lucas schreef o.a. samen met Daan Windhorst het succesvolle ‘Watskeburt?! De musical’, voor De Jeugd van Tegenwoordig. In 2016 won hij een Musical Award voor beste script, voor ‘Willem Ruis; de show van zijn leven’. 
 
Over het Theaterschip 
Het Theaterschip is dé plek in Overijssel waar jonge mensen van 10 t/m 23 jaar in een professionele omgeving hun eigen podiumkunsttalent kunnen ontdekken en ontwikkelen: als theatermaker, speler, performer, danser of interdisciplinair. De organisatie creëert kansen voor jongeren met ambities richting het kunstvakonderwijs en jonge professionals die hun eerste stappen zetten binnen het culturele werkveld in Oost-Nederland. Dit doet het Theaterschip onder andere met de Werkplaats, een unieke vooropleiding voor het kunstvakonderwijs, en het talentontwikkelingstraject De Werf voor jonge professionals.