Facetime your Fears in Boom Chicago


Boom Chicago, een comedyclub die begin jaren 90 in de omgeving van het Leidse plein haar deuren openden en inmiddels een bekend concept geworden. Ondertussen is de club verhuisd naar de Rozengracht waar er meer ruimte ter beschikking is. Dagelijks zijn er verschillende shows te bezoeken en kan je in de bar terecht voor een drankje. Wij bezochten ‘Facetime your Fears’. It’s a scary world out there…

In de knusse zaal met stoelen, tafeltjes en kaarsen ter verlichting, wordt het publiek geacht hun eigen vraag op te schrijven. Wat beangstigd jou het meest of op welke vraag wil je antwoord? Deze vragen worden later in de show door de comedians behandeld. Karel Ebergen, Cene Hale, Ace Manning en Josh Rachford staan deze avond op het podium en schuwen het niet om zo nu en dan iemand uit het publiek te betrekken in hun improvisaties. Input vanuit de zaal is ook meer dan welkom. Noem maar eens wat angsten, bekende personen of dingen die je comfort bieden. Vanuit de zaal klinken dingen als Vleermuizen, Volendam, chocolade of mijn bed. Dit alles wordt door het viertal meegenomen in hun sketches. Dingen die op eerdere momenten voorbij komen, zoals low hanging fruit, Adidas of Ali Baba, worden zo nu en dan weer terug gehaald. De herkenbaarheid zorgt voor veel gelach in de zaal.

De vragen die eerder die avond door het publiek zijn opgeschreven, worden beantwoord door een Uber chauffeur. Karel Ebergen gaat het theater uit en maakt een ritje met een Uber. Via Facetime houdt hij contact met zijn collega’s die zo de vragen doorbrieven. De chauffeur weet uiteraard van niks en schrikt zich dan ook dood als hij aan het einde het beeld van de volle zaal te zien krijgt.

Aangezien het gezelschap van Boom Chicago van Amerikaanse oorsprong is, is de hele voorstelling in het Engels. In de zaal zijn dan ook veel toeristen die ervoor kiezen om in de avonduren even een showtje bezoeken. Dus hou daar rekening mee als je een bezoek gaat brengen aan de club.

Facetime Your Fears is nu te bezoeken in Boom Chicago. De interactie en de acteurs zorgen voor een vermakelijke avond uit, waarnaar het nachtleven van onze bruisende hoofdstad binnen handbereik ligt.
Kijk voor meer informatie over de show, of andere show, op www.boomchicago.nl