Boom Chicago introduceert nieuwe vorm van improvisatie met Bango!

Boom Chicago introduceerde 25 jaar geleden het improvisatietheater in Nederland bij het grote publiek. Het comedygezelschap blijft innoveren en brengt tijdens hun jubileumjaar de gloednieuwe comedyshow Bango!, waarin twee stijlen van improvisatie worden samengevoegd. Met deze show, gebaseerd op een waargebeurde monoloog, maakt Boom Chicago een innovatieslag in de comedywereld. Boom Chicago staat bekend om ‘short form improv’; korte sketches die ontstaan op het podium na interactie met de zaal. In Bango! worden de regels van de korte improvisatiestijl gecombineerd met de zogeheten ‘long form improv’, waarbij een heel nieuw geïmproviseerd toneelstuk ontstaat. Hoe de ‘new form improv’ uitpakt is vanaf maandag 7 mei te zien in het theater van Boom Chicago aan de Rozengracht in Amsterdam.

Bango!
De show begint met een korte monoloog van een van de acteurs, iemand uit het publiek of een prominente gast. Op basis van elementen uit dit openingsverhaal gaan de acteurs aan de slag en voegen alle verschillende verhaallijnen samen tot een nieuw toneelstuk met rijke personages, verrassende scènes en liedjes.

Saskia Maas, mede-eigenaar van Boom Chicago licht toe: “Long form improv’ vergt enorm veel concentratie want je bent vaak 25 minuten achter elkaar aan het improviseren. Bij ‘short from improv’ krijg je continue suggesties van het publiek en zijn de sketches veel korter, zo’n drie à vier minuten. Wij voegen deze twee stijlen samen en we hopen hiermee dat de toeschouwer steeds weer op het puntje van zijn stoel zit. Aan het einde van de avond is het publiek in ieder geval verrast met een eenmalig toneelstuk. Ons doel is een nieuwe wereld voor één avond creëren, waar natuurlijk flink wordt gelachen.”

Gastregisseur Amerikaan Michael Orton-Toliver
Andrew Moskos, oprichter van Boom Chicago, werkt samen met de Amerikaanse Michael Orton-Toliver aan deze vernieuwende improvisatiestijl voor de show Bango!. Michael Orton-Toliver is schrijver en producent van onder andere de Britse serie Borderline. Michael is ook de artistiek directeur van The Free Association, het improvisatietheater van Londen, waar Boom Chicago een partnership mee gaat starten in september 2018.

Springplank voor jong talent
Boom Chicago is een heuse kweekvijver te noemen op het gebied van internationaal comedytalent. Naast Oscar-winnaar Jordan Peele stond ook de Amerikaanse talkshowhost Seth Meyers jarenlang op de planken van het comedygezelschap. Ook Greg Shapiro is geen onbekende, wie kent zijn stem niet uit de ‘The Netherlands Second’ video van Arjen Lubach. De Amerikaanse acteur Jason Sudeikis maakte ook zijn eerste comedystappen bij Boom Chicago.

Bango!
Cast: Cene Hale, Karel Ebergen, Josh Rachford, Simon Lukacs, Tamar Broadrent
Regisseur: Andrew Moskos en Mike Orton-Toliver
Muzikale leiding: Sacha Hoedemaker
Lengte show: circa twee uur inclusief pauze
Aanvang: 20.00 uur (za), 20.30 uur (woe en do)
Taal: Engels
Tickets: vanaf € 17,95,-
Website: www.boomchicago.nl