Vuile Huichelaar staat inmiddels met het zesde seizoen op de planken en staat garant voor een avond (leed) vermaak. Dit keer werken ze de bucketlist af en gaan we mee op reis. Voor aanvang van de show doet de foyer van Theater De Meerse in Hoofddorp me sterk aan de Huishoudbeurs denken. Hordes vrouwen van alle leeftijden en soorten en maten staan al kakelend te wachten tot ze de zaal mogen betreden. Hier en daar zie ik een verdwaalde man. 

Bij binnenkomst worden we al verwelkomd door Saskia en Paulette, dé dames van Vuile Huichelaar. Enthousiast en in beach gewaad begroeten ze hun publiek. Op de achtergrond klinkt zomerse muziek. ‘Doe mij een Toppertje en een Breezer ananas’ en ‘Tuintje in mijn hart’. Zodra de eerste tonen van het alom bekende ‘Mexico’ klinkt, galmt de zaal al lekker mee en is de toon gezet.

Paulette en Saskia willen op vakantie. Terwijl ze op een eiland belanden, passeren verschillende levensvragen de revue en wordt er geregeld een schaamlip netjes in het badpak gepositioneerd. De dames worden ouder, een onderwerp dat in een van hun vorige show al uitvoerig aan bod kwam, maar ook nu een terugkerend onderwerp is. En niet alleen zij worden ouder, ook de mannen worden ouder. Zij lijden vaak aan de ziekte van Hedel en van een ei in een sok wordt je toch ook niet opgewonden toch? 

Voor degene die bekend zijn met de shows van Vuile Huichelaar weten inmiddels dat sommige onderwerpen, zo ook de man, flink op de hak worden genomen. De dames generen zich nergens voor en maken alles bespreekbaar en deinzen er niet voor terug om juist in hun eigen leven rond de wroeten. Geregeld volgt er een bijpassend liedje waar de zaal naar hartenlust bij kan meezingen. En Saskia en Paulette zorgen voor een lekker dansje. Naast glitterjurken, badpakken, van en naar het eiland springen en meezingers bevat de show  vele herkenbaarheden die je heerlijk laten lachen. 

Paulette Willemse en Saskia van Zutphen leren elkaar kennen op de Akademie voor Kleinkunst in 1983. Tweeëndertig jaar na dato hebben de dames vele successen op hun naam staan. Ze begonnen met de eerste Vuile Huichelaar speciaal voor de bedrogen vrouw, maar inmiddels is een avond Vuile Huichelaar voor alle vrouwen een feestje. En ik denk dat de mannen het stiekem ook best leuk vinden.

Met het lied ‘Vuile Huichelaar’, dat je nog dagen blijft achtervolgen, verlaat je met een voldaan gevoel de zaal. Heerlijk zo’n onbekommerde avond!

Kijk voor hier meer informatie en kaarten.

Gezien op 7 november, Theater de Meerse Hoofddorp