Aan de Rozengracht in Amsterdam zit al een aantal jaar het knusse comedytheater Boom Chicago. Met een divers aanbod aan verschillende shows hebben de comedians elk jaar een nieuwe show die in première gaat. Dit keer is het de show “The Future is here’, waarin we te maken krijgen met Artificial Intelligents, afgekort A.I. en met allerlei technologie.

We komen in het dagelijks leven allemaal in contact met A.i. Facebook, Netflix, ze weten feilloos wat je kijkgedrag is en wat jouw interesses nog meer zijn. Gezichten herkennen gaat ook aardig, dit moeten alleen geen dingen of dieren zijn. Dan wordt een chihuahua ineens een cupcake en een portie rauwe kip lijkt wel erg op Donald Trump.

De indeling van de zaal is huiselijk door de tafeltjes en de lampjes. Als je het lampje omdraait wordt deze rood en komt er een ober aan om jouw drankje op te nemen. Je kan dus tijdens de hele voorstelling genieten van een drankje.
Aanvang van de show is half negen. Terwijl je rond kwart over acht al in de zaal hebt plaats genomen en van je drankje geniet, is de start van de voorstelling pas omstreeks tien voor negen. Als er in het dan ook nog eens gestart wordt met een mini interview tussen de oprichter van Boom Chicago en een dame van de gemeente Amsterdam die iets over technologie vertelt, is mijn focus al redelijk weg.

Tamar Broadbent, Simon Lukacs, Lizz Kemery, Simon Feilder, Sid Singh, Tyler Groce zijn de comedians die je tijdens de voorstelling enkele sketches voorschotelen en aan het improviseren slaan. Geregeld wordt er met het behulp van het publiek een liedtekst gemaakt. Leuke en één van de grappigere scènes is de combinatie van de grote fasfood ketens en Game of Thrones.

Als er dan een intermission gehouden wordt, terwijl er gedurende de hele avond drankjes besteld kunnen worden, is wat mij betreft de sfeer en de vaart er helemaal uit. Het tweede deel van de avond had van mij niet perse gehoeven is vooral leuk voor de spelers zelf, die overal net wat te overdreven een liedje over zingen. Een ellelang vraaggesprek met Nocilien van de HR afdeling van Rituals en haar twintig collega's is vooral leuk voor hun. Als daarna de verwerkte informatie terugkeert in een reeks zeer flauwe grappen is mijn aandacht volledig weg.

Het concept Boom Chicago is zeker leuk en kan voor een breed publiek, evenals toeristen, zeer aantrekkelijk zijn. Maar er mag wat mij betreft wat meer snelheid in de scènes en de interviews met het publiek mogen wat korter, zeker als de uitkomst van het gesprek en de daaropvolgende sketch niet echt grappig blijkt te zijn.

Kijk voor meer informatie voor de shows op www.boomchicago.nl