Tis Hier Geen Hotel, boeiend dûh!

Ik kan mij de tijd dat mijn dochter ging puberen nog herinneren als de dag van gisteren. Een tijd waarin wij zeker heel dicht naar elkaar toe zijn gegroeid. Maar het was ook een tijd dat zij zich sterk afzette tegen haar moeder. Wij hadden de ideale situatie dus in die tijd. Maar dat het ook anders kan, zagen wij wel in onze omgeving. En ik was zelf ook de makkelijkste niet in mijn pubertijd. 

Er is geen handleiding hoe met puberende kinderen om te gaan en daarom is er door Saskia Smith & Martine de Vente een website opgericht “tisheirgeenhotel.nl”. En laat deze website nu de basis vormen voor de voorstelling met de gelijknamige titel “Tis Hier Geen Hotel”

Tis Hier Geen Hotel fotograaf Wim Lanser (6)
De website moet een onuitputtelijke bron van puber problemen en hun oplossingen zijn geweest want ik denk dat de voorstelling makkelijk nog uren door had kunnen gaan. Maar dat had ik, en de rest van de zaal,  niet overleeft.  Cabaretières Hanneke Drenth, Ellen Dikker en Dianne Liesker, ook verantwoordelijk  voor het script, laten op weergaloze, humoristische wijze de puberproblematiek de revue passeren.


De diverse sketches volgen elkaar vlot op waardoor de spanningsboog goed vast gehouden wordt. Gelukkig zaten er op diverse plekken in de voorstelling een paar rustmomentjes want twee uur achter elkaar lachen op dit niveau is wel een aanslag op mijn buikspieren. Er zit geen pauze in de voorstelling hou daar rekening mee. 

Tis Hier Geen Hotel fotograaf Wim Lanser (4)

Drenth, Dikker en Liesker zijn een perfecte combinatie. Hun spel en timing zijn zo goed op elkaar ingespeeld. De dames gaan zo op in hun rol dat ze regelmatig zelf een ernstig slappe lach moeten onderdrukken. Wat een paar keer echt niet lukt. Drent, Dikker en Liesker werken als een katalysator op elkaar. Iedere grap wordt hierdoor vele malen versterkt .Het omschakelen van personages gaat zo vloeiend dat je als kijker meteen accepteert dat hier een compleet ander individu staat. Hierdoor worden de verschillende situaties zo levendig en vooral zo herkenbaar.


Tis Hier Geen Hotel is een garantie op een avond heerlijk lachen. Hier en daar steek je er ook nog wat van op. Ik hoop dat de combinatie Hanneke Drenth, Ellen Dikker en Dianne Liesker vaker in het theater te zien zal zijn want het is een fantastische combinatie.

Klik hier voor de speellijst

Gezien op 21 november 2019 in Theater Castellum, Alphen aan de Rijn

Pubers Hotel Cabaret tishiergeenhotel.nl