Van 5 tot en met 30 juni 2021 organiseert Maas theater en dans LIJF010, een wandeling van vier kilometer door Delfshaven. Het project bestaat uit acht kunstfoto’s van acteurs, dansers en ons publiek op grote billboards, een podcast met verhalen, speciaal gecomponeerde muziek en film. Het startpunt is het Maaspodium, het huis van Maas op de Müllerpier in Rotterdam. In de weekenden zijn er extra’s met lunches, muzikale traktaties en een verrassingsprogramma. De pop- up-tentoonstelling wordt op zaterdag 5 juni 2021 bij het Maaspodium geopend door curatoren Moniek Merkx en Sara Giampaolo. LIJF010 is de eerste editie van de Stadsprojecten, waarmee Maas vanaf 2021 elk jaar rond de zomer actuele thema’s uit de directe omgeving ophaalt en in een kunstvorm teruggeeft aan de stad.

In een tijd waarin het leven zo digitaal is en vaak alleen ons hoofd in beeld is, geven we het lijf de hoofdrol. Met LIJF010 gaan we naar buiten, de straat op, gaan we bewegen en ons lijf weer echt voelen. Waar mogelijk in tweetallen. Want dat missen we. Fysiek en samen. Moniek Merkx en Sara Giampaolo, de curatoren van LIJF010, werkten samen met fotograaf Hilde Harshagen, filmer Huub Laurens en een aantal componisten. En natuurlijk met een mooie groep Rotterdammers.

“Ik merk dat ik zoveel in m’n digitale bubbel zit de laatste tijd, dat ik soms vergeet hoe belangrijk de verbinding met de echte wereld is. En die maak je met je lijf, je voeten onder het lopen, de zon op je huid, de vogels in je oren. En dan graag ook in contact met echte mensen en veel ruimte in je ogen. Bij dit project hoor je verhalen van mensen die heel bewust met hun lijf omgaan, die trainen voorbij uiterlijk vertoon en naar hun huid, hun hart gaan. En wat blijkt: als je je lijf voelt, voel je leven” aldus Moniek Merkx.

"Een lijf kan soms veel meer zeggen zonder woorden dan mensen denken. Vaak weten mijn voeten dingen al eerder dan mijn hoofd ze bedacht heeft. Het is een kunst om naar die lijven te luisteren. Die van jezelf, maar ook die van de ander. Ik hou van de twijfelende vingers, de nieuwsgierige neuzen, de boze buiken, de verlegen schouders en de dappere ruggen. Ik heb zin om al die lichaamsdelen aan het woord te laten. Juist nu, na al dat binnen zitten en niet gehoord en gezien worden" aldus Sara Giampaolo.

Je kunt deze wandeling op ieder moment lopen. Je hebt wel een smartphone en oortjes nodig. Op de website van Maas kun je de kunstroute kopen, zowel digitaal als print. De route (vier kilometer) voert je langs acht portretten in Delfshaven. Bij elk portret brengt een QR-code je bij persoonlijke verhalen, bij filmpjes en speciaal gecomponeerde liedjes. Kun je lekker luisteren tijdens het wandelen. Als onze bar geopend is, dan kun je bij het Maaspodium bij de start of het einde een koffie, thee of limo to go kopen.

Kunstroutekaart €0,99 digitaal / €2,99 print incl. verzendkosten
Tickets via www.maastd.nl/lijf010

In de weekenden zijn er speciale extra’s rondom de kunstwandeling, LIJF 010 live:
za 5 juni 2021 13:00 uur Opening
5,6,12,19,20,26,27 juni 2021 13:00 – 13:50 uur Lunch, verrassingsprogramma, kunstroute zo 13 juni 2021 11:00 – 11:50 uur Brunch, verrassingsprogramma, kunstroute

Combipakket: lunch/brunch, verrassingsprogramma, kunstroute: €10
De wandeling kun je zowel voor als na de lunch / brunch lopen.

Maas maakt volwassen voorstellingen voor iedereen die jong is of zich zo voelt. Fysiek, nieuwsgierig, dwars en onstuimig. Wij mixen theater, dans, mime, beeldende kunst en nog veel meer tot smakelijk verrassende live ervaringen. Ons huis, het Maaspodium, staat stevig geworteld in Rotterdam.