Introdans start gouden jubileumseizoen met publieksfavoriet Tutti

Introdans bestaat in seizoen 2021/22 50 jaar en viert dit jubileum met een uitgebreid programma. Vanaf 24 september gaat het gezelschap op tournee met Tutti, bestaand uit twee absolute publieksfavorieten In Memoriam van Sidi Larbi Cherkaoui en Cantata van Mauro Bigonzetti. De voorstelling plaatst serene schoonheid en verstilling naast hartstochtelijke aardse dans. Een muzikaal gouden dansfeest met àlle dansers op toneel en live muziek van de geweldige zangers van A Filetta en Assurd. Tutti reist na de première op 24 september 2021 in Stadstheater Arnhem langs vele theaters.

In MemoriamfotoIntrodansHansGerritsen 2016 (3)

In Memoriam
Gedreven door een aantal sterfgevallen in zijn familie maakte de wereldwijd gelauwerde Vlaams-Marokkaanse choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui In Memoriam als eerbetoon aan zijn voorouders. De connectie tussen de werkelijkheid en het geheugen vormt de kern van dit werk. In een denkbeeldige onderwereld verkennen de dansers polariserende krachten als aantrekking en afstoting, zachtheid en agressie om aldus de betekenis van het woord ‘harmonie’ te onderzoeken. Het resultaat is zowel sereen als hallucinerend. Een belangrijk aandeel hebben de muziek van het meerstemmige ensemble A Filetta en de videobeelden van Gilles Delmas.

“Het was mijn droom om het werk van Sidi Larbi Cherkaoui op het repertoire van Introdans te voeren. We zijn in 2010 begonnen met een kort fragment uit In Memoriam en hebben onze relatie de laatste jaren steeds verder uitgebouwd. Deze toonaangevende kunstenaar is nu helemaal bij ons thuis.” (Roel Voorintholt, artistiek directeur)

CantatafotoIntrodansHansGerritsen (1)

Cantata
Aards, rauw en gepassioneerd, zo kun je de dans in Mauro Bigonzetti’s Cantata het best typeren. In dit opzwepende powerstuk roept de choreograaf verschillende karakters uit een Italiaans dorp tot leven, daartoe geïnspireerd door de aanstekelijke, schurende muziek van vrouwenfolkgroep Assurd, Enza Pagliara en Enza Alessandra Prestia. In krachtige ensembledansen meten mannen en vrouwen zich met elkaar, waarbij benen alle kanten opzwiepen en bovenlichamen woest worden uitgeschud. Je kunt moeilijk ongeroerd blijven bij deze uitbundige ode aan de Italiaanse volkscultuur, aan de liefde, en misschien wel vooral aan de gekte. Cantata wordt steevast op staande ovaties onthaald.

50 jaar Introdans - Een gouden jubileumseizoen 2021/22
Introdans viert samen met het publiek van september 2021 t/m juni 2022 zijn gouden jubileum. Al 50 jaar enthousiasmeert het moderne dansgezelschap zoveel mogelijk mensen voor de danskunst: met hart, ziel en heel veel vakmanschap. Inspirerende danskunstenaars uit de hele wereld maken het repertoire dat op wereldberoemde podia gepresenteerd wordt. Waardevol danserfgoed naast vernieuwende creaties. Eigentijdse stijlen voor een brede smaak en een groot publiek. Vanuit de kunst verbindt Introdans mensen met hun verbeeldingsvermogen en eigen danskracht.

Klik hier voor de speellijst