Battles, showcases, workshops, talks, live art, DJ’s en vooral heel veel dans

Zondag 5 juni 2022 nemen meer dan 1000 hiphop dansers het tegen elkaar op in de Meervaart tijdens de 11e editie van het streetstyle dance event ‘Break A Leg’. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat wordt er gebattled door de beste hiphop dansers en crews. Dansers strijden in vier verschillende categorieën: Hiphop Crew Competitie, Breaking Battles, All Styles Battle & Hiphop Battle.

Dit jaar bestaat de jury van de competitie weer uit de top van de Nederlandse hiphop dansindustrie, onder andere Dimension, Jeems, Kelly Bigirindavyi, Duzk (The Ruggeds), B-Girl Mess, Carlos Rocha, Kishan Indallal, Jody Geijsendorpher & Devante Walden. Het event wordt gehost door Vince Charming, Gregory Shaggy & MC Mario Bee. DJ’s Jolani Jhones, DJ Cee en DJ Mista Sweet verzorgen de muziek tijdens de Hiphop Crew Competitie en de battles.

De focus van het festival ligt niet alleen op het wedstrijdelement, maar ook op het sociale aspect, het delen van kennis en vooral lekker dansen. Zo kun je bijvoorbeeld meedoen aan diverse gratis dans workshops zoals een workshop Breaking door Ozzi en een workshop Litefeet door Picalo. Ook draaien DJ’s Nader Issam, Mike Lewis, ICE & Quinny J de gehele dag in de foyer en ook hier kan lekker gedanst worden. Daarnaast is er een panelgesprek: ‘The Kids Are The Future, over de toekomst van hiphop dans o.l.v. Amsterdam Breaking Community.

Ben jezelf geen danser? No worries, er is de hele dag genoeg spectaculairs te zien en te horen! Ook als je zelf niet meedanst is dit een event dat je niet mag missen! Naast de battles is er nog veel meer te doen op het gebied van urban culture. Kunstenaar Snars komt live een kunstwerk maken en is er een kleine art market met merken als Four Pillarz Clothing, Mono No Ware & Rezareez.

Meedoen aan de wedstrijd?
Meld je hiphop crew aan voor de Hiphop Crew Competitie, dit doe je door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Solo en duo dansers kunnen zich op 5 juni aan de deur registreren voor de Breaking Battles, All Styles Battle & Hiphop Battle. Meer info: www.breakalegdancebattle.com

OVER BREAK A LEG
Break A Leg is een samenwerkingsverband tussen Meervaart, Amsterdam Breaking Community, Gregory Shaggy (Stichting Free & Style) & Vince Charming Productions. De doelstelling van Break A Leg is om Hip Hop cultuur te verbinden. Jaarlijks organiseren we een groot festival in de Meervaart en daarnaast door het jaar een tal van masterclasses, workshops en battles.