Studio repetities musical sing-a-long 2017

Vanavond is het weer zo ver, de jaarlijkse traditie op de Uitmarkt in Amsterdam. De Musical Sing-a-long.
Voor de musicalliefhebber één groot feest en voor theatermakers en producenten een unieke kans om hun voorstellingen alvast te presenteren voor een groot publiek. Miljoenen mensen zullen weer live of via de televisie kunnen gaan genieten van wat er komend seizoen te zien is in de theaters.

Zo’n live televisie uitzending gaat altijd gepaard met een generale repetitie op zondag middag, maar er is ook altijd een studiorepetitie. Tijdens deze repetitie speelt The New Symphonic Orchestra, dat ook dit jaar weer onder leiding staat van Maurice Luttikhuis, dan voor het eerst met alle musical artiesten. Ook het productieteam is aanwezig om een beeld te vormen hoe de uitzending er mogelijk uit kan gaan zien. Van ieder liedje wordt ook apart een orkesttrack opgenomen want stel je toch eens voor dat het orkest niet kan spelen door regen bijvoorbeeld. Dan kan de uitzending gewoon door gaan, maar dan zonder live orkest. De weersverwachtingen voor vanavond zien er nog goed uit dus de kans dat het orkest vrij is, is minimaal.

De sfeer tijdens deze repetities is altijd heel gemoedelijk. Er wordt gelachen en hard gewerkt want per act is er maar 25 minuten om te repeteren. Voor sommige theatermakers is het toch een spannend moment want er zijn artiesten die dit jaar voor het eerst gaan optreden op het grote hoofdpodium op de Uitmarkt. En ik zou wel willen weten hoeveel filmpjes er op zo'n dag worden gemaakt. Je ziet dat echt iedereen druk met het mobieltje in de weer is. Al de filmpjes komen weer op Facebook en zo kan iedereen er toch een beetje bij zijn.
Rond half vijf is het gedaan en producent Marc Nelissen is er helemaal klaar voor,  het feest kan beginnen.

Oh ja er komt een grote verrassing aan, een spectaculaire entree. Wat dat is? Vanavond kijken! De uitzending begint om kwart over negen op NPO 1 maar is ook live te volgen via internet klik dan hier