"Het ING schoolreisje van je leven" voor Lorena

Het is kwart over elf als de bus voor de school “Het avontuur” in Almere klaar staat om de klas van Lorena op te halen voor een hele speciale schoolreis. De klas gaat vandaag naar Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voor “Het schoolreisje van je leven” en dit keer is het een hele bijzondere reis.

Het schoolreisje van je leven is een initiatief van de ING bank, trotse sponsor van het Koninklijk Theater Carré. Leerlingen mogen een verhaal in sturen waarom zij met haar klas graag dit schoolreisje zouden willen winnen. Meestal gaat het dan om één leerling die een bijzondere reden heeft om bijvoorbeeld de hele klas ergens voor te bedanken. Maar deze keer gaat de inschrijving een beetje anders, nu hebben zeven leerlingen een brief geschreven met de wens om hun mede leerling Lorena dit schoolreisje te geven. Lorena is negen jaar en heeft een tumor in haar ruggengraat. Gelukkig heeft ze pas te horen gekregen dat na verschillende operaties en behandelingen de tumor in haar ruggengraat weg is. Ondanks dat dit reisje voor Lorena fysiek heel zwaar gaat zijn staat ze te popelen om naar Amsterdam te vertrekken.

Schoolreisje 2018 Foto Andy Doornhein 2768
Schoolreisje 2018 Foto Andy Doornhein 3068

De reis naar Amsterdam verloopt uiterst soepel en een beetje te vroeg komt de klas aan bij Koninklijk Theater Carré waar die liefste leeuw van de wereld alle kinderen staat op te vangen. En dat deze oranje ING leeuw populair is kan iedereen zien, alle kinderen vliegen hem zo wat aan er wordt geknuffeld en gekroeld. Dan is het tijd voor de groepsfoto, die nog een keertje over moet omdat er ook nog een video gemaakt wordt en de cameravrouw nog een leuk shotje wilt maken met een stukje fotograaf erop. De kinderen vinden dit een mooi moment om de fotograaf even te stangen en onder luid “boe” geroep gaan ze allemaal weer netjes op hun plek staan voor de “echte” groepsfoto.

Bij binnenkomst krijgen de kinderen allemaal een officiële Carré naambadge en dan begint het programma van de dag. Vandaag is de première van het Wereldkerstcircus en de hele dag zal in het teken staan van deze voorstelling. De leerlingen van “Het avontuur” krijgen workshops, een backstage rondleiding en mogen natuurlijk ook de middagvoorstelling gaan bekijken. Om al een beetje in de sfeer te komen zorgt goochelaar Michel van Zeist voor heel veel verbaasde gezichtjes. Samen met de ING Leeuw tovert hij een meters lange draad uit zijn mond die met hulp van de kinderen uitgerold wordt. Een prachtig gezicht om te zien. Na de lunch met kreukel frites, hamburgers en salades is het tijd voor de workshops.


Schoolreisje 2018 Foto Andy Doornhein 3207
Schoolreisje 2018 Foto Andy Doornhein 3139

Elisa van der Meijden van Stardust International ontvangt de kinderen voor de lasso workshop en daarna voor de jongleer demonstratie. Zichtbaar en hoorbaar genieten de kinderen. Thea, de lieve gastvrouw van Carré, verzamelt hierna de kinderen voor de backstage rondleiding. Dit is toch voor de kinderen heel spannend. Ze gaan plekjes in het theater zien waar ze normaal gesproken nooit mogen komen. De paardenstallen maken toch wel de meeste indruk. En als ze ook nog eens één van de pony’s mogen knuffelen is het geluk compleet.

Schoolreisje 2018 Foto Andy Doornhein 3237
Schoolreisje 2018 Foto Andy Doornhein 3280

Inmiddels is het kwart voor drie en is het tijd voor het laatste onderdeel van deze middag. Nu zijn de kinderen het Hooggeëerde publiek en genieten van het prachtige spektakel wat zich afspeelt in de piste van Carré. Zichtbaar onder de indruk verlaten de kinderen na afloop van de voorstelling de zaal en dan wacht er buiten nog één kleine verrassing.

Schoolreisje 2018 Foto Andy Doornhein 3911

Alle kinderen krijgen als extra cadeautje nog een leuke goodybag mee en Lorena krijgt namens Koninklijk Theater Carré de enige echte zachte “Carré knuffel” mee naar huis. Nog één keer met zijn allen op de foto en dan is deze dag weer voorbij. Het gezicht van Lorena straalt en dat is toch het mooiste cadeau wat je iemand toch maar kan geven?

Schoolreisje 2018 Foto Andy Doornhein 4253