‘My Name is Prince’

Als op 21 april 2016 het nieuws naar buiten komt dat er weer een icoon uit de muziekwereld gestorven is, komt dit als een schok. Na Michael Jackson, Whitney Houston en David Bowie kan ook Prince aan het rijtje van ‘te vroeg’ gestorven artiesten worden toegevoegd. Voor liefhebbers en geïnteresseerde van de legendarische grote, kleine zanger, is nu in de Beurs van Berlage in Amsterdam de enige officiële Prince-expositie ‘My Name is Prince’ te zien.

Prince wordt op 7 juni 1958 geboren. Hij krijgt de naam Prince, vernoemd naar een de jazzband van zijn vader, die naar eigen zeggen met de naam Prince wilde meegeven dat hij alles kon worden wat hij zou willen. Hij had nooit kunnen denken dat zijn zoon een van de grootste en getalenteerde artiesten ter wereld zou worden. De muziek is een mengeling van verschillende stijlen en gedurende zijn carrière blijft hij zichzelf vernieuwen en met vele hits en platen op zijn naam blijft hij zeer succesvol.

Als bezoekers van de expositie ‘My name is Prince’ wordt je meegenomen langs de verschillende aspecten en bijzondere items uit Prince zijn veelzijdige carrière. Vele kledingstukken staan uitgestald in de zalen van de expositieruimtes. Bekend is dat Prince klein van stuk was. Hij was slechts 1 meter 58. Maar als je de kostuums bekijkt, allen met bijpassende schoenen, krijg je een duidelijk beeld van zijn uiterlijk omvang. Petit. Interessant om te zien wat hij allemaal gedragen heeft, tijdens concerten, tournees, optredens en tijdens zijn film ‘Purple Rain’ waarvan ook de overbekende paarse jas tentoongesteld wordt. Door de ruimtes heen hangen verschillende schermen waar je optredens en clips van de zanger kan bekijken en beluisteren. Ook zijn er verschillende instrumenten te zien die door Prince bespeeld zijn.


Leuk weetje is dat Prince ook vaak, na zijn concerten, nog verder ging met optreden. Hij ging dan voor een select gezelschap en enkele fans rustig door met optreden. Zijn concerten stonden er ook om bekend minstens drie tot vier uur te duren. Dat is nog een waar voor je geld krijgen.

‘My Name is Prince’ is een boeiende expositie en zeker niet alleen bedoeld voor fans van de artiest. Het geeft een uniek kijkje achter de schermen van zijn leven en carrière. Middels een audiotour kan je alles rustig beluisteren en op je eigen wijze samenstellen. Enige minpunt is dat het even een gedoe is voor je een audiotour hebt die het doet, maar het personeel is meer dan vriendelijk en zeer behulpzaam.‘My Name is Prince’ is nog t/m 8 juni te bezoeken in de Beurs van Berlage in Amsterdam.
Kijk voor kaarten en info op mynameisprince.amsterdam