ThuisTheater, het nieuwe online portaal voor theaterliefhebbers

Helaas is dit project niet meer online

We kennen allemaal Spotify, Itunes, Youtube en Netflix maar zou het nu niet fijn zijn om Nederlandse theatervoorstellingen op een hoge kwaliteit ook te kunnen streamen?
Ja dat kan. Sinds enige tijd is de website www.thuistheater.nl in de lucht. Een bijzonder initiatief van John Heidema. Heidema is een bekende in de theaterwereld. Met zijn bedrijf Qmedia heeft hij al menig theatervoorstelling op video vastgelegd.

Waarom dit portaal?
Hier zijn vele redenen voor. Soms zijn voorstellingen zo snel uitverkocht dat dit een ideale oplossing is om het stuk toch te kunnen bekijken. Of je wilt voordat je een kaartje koopt van een artiest eerst even kijken hoe zijn of haar vorige voorstelling is geweest.

Staan er alleen theaterregistraties van John Heidema op?
Nee iedere theatermaker en producent kan zijn voorstelling aanbieden. Wel moet de kwaliteit van de opnamen van een hoog niveau zijn.
Alleen dan kan het aanbod groeien en dat doet het ook. 
Heidema is van mening is dat er een eerlijk verdienmodel moet zijn. Bij Spotify krijgt de uitvoeren artiest slechts een heel klein percentage van de omzet per stream. Dit is bij ThuisTheater eerlijker verdeelt. 
Ook dit komt weer ten goede van het aanbod.

Aanbod
Op dit moment staan er 38 theatervoorstellingen op www.thuistheater.nl  Tegen een geringe vergoeding kan de voorstelling van je keuze gestreamd worden. De prijs per voorstelling varieert van € 2,50 tot bijna € 3,99. De wat oudere voorstellingen zijn goedkoper dan de meest recente voorstelling.
Eerdere stream is drie dagen geldig .

Het bestellen van een voorstelling is zeer eenvoudig. Alle voorstellingen zijn in rubrieken onder gebracht. Het bestellen is niet anders dan bij iedere andere webshop en na betaling gaat de voorstelling geheel automatisch beginnen.
Geen angst als plotseling het internet zou uitvallen. Je hebt inmiddels ook een e-mail ontvangen met daarin de link naar de aangeschafte voorstelling. Eenvoudig en veilig.

Wij zijn heel enthousiast over www.thuistheater.nlen we hopen dat het aanbod groter en groter mag gaan worden. Want voor theatermakers, producenten en het theaterpubliek is dit een ontwikkeling die we met liefde en warmte moeten omarmen.