Bram is op 4 september alleen thuis omdat zijn ouders naar een ouderavond zijn. Door storing in de droogtrommel ontstaat er die avond brand. Ondanks dat Bram nog maar 12 jaar is heeft hij gehandeld als een echte held! Het huis van Bram, zijn broertje en zijn ouders is gelukkig niet volledig afgebrand. Ondanks dat Bram direct in actie is gekomen bij het ontdekken van de brand, is wel de slaapkamer van hem en zijn broertje in rook opgegaan. Al zijn spulletjes zijn weg. Zijn kleding, speelgoed, schoolspullen en mooie herinneringen. Deze ervaring is voor Bram erg traumatisch geweest. De klasgenootjes van Bram en zijn mentor hebben hem enorm goed gesteund. Bram was hier zo van onder de indruk, dat hij  zijn klas hiervoor graag wil bedanken.

Eens per jaar organiseert de hoofdsponsor van Koninklijk Theater Carré, de ING bank, het schooluitje van je leven. Bram heeft zijn klas hiervoor aangemeld en uit alle inzendingen is Bram geselecteerd. Dan is de dag aangebroken om te gaan genieten van een middagje in Carré.

Rond vier uur in de middag vertrekt de bus met dertig kinderen en de familie van Bram en zijn vriendin richting Amsterdam. Op de Amstel voor het theater staat de bekende oranje ING leeuw al te wachten op de aankomst van de kinderen. Intussen vermaakt hij zich met alle mensen die het theater passeren. Wat is dit dier ongelofelijk populair bij jong en oud. Zodra de kinderen deze leeuw in het vizier krijgen wordt er gezwaaid en sommige beginnen al wat harder te lopen om de leeuw uitgebreid te knuffelen. Als iedereen voorzien is van een officiële bezoekerspas is het tijd voor de groepsfoto. Waarna de kinderen het mooie theater binnen gaan.

Schooluitje van je leven foto Andy Doornhein 3719

Vanavond speelt Cirque Éloize de voorstelling Cirkoplis. Een moderne combinatie tussen dans, acrobatiek en muziek. En er staan nog een paar verrassingen te wachten. Want hoe leuk is het om voor de voorstelling met zijn allen te eten in je eigen foyer in dit theater? Het menu is bij ieder uitje hetzelfde. Kreukelfrietjes met een hamburger. Die hamburger mag je helemaal zelf aankleden met van alles en nog wat. Ik kan uit eigen ervaring vertellen dat die hamburger zo ontzettend lekker is. Uiteraard wordt er met voedsel allergieën of bepaalde voorkeuren ook rekening gehouden, zodat iedereen lekker kan genieten van een verdiende maaltijd.

Schooluitje van je leven foto Andy Doornhein 4004

Na het eten is er nog een gastoptreden van Illusionist Luc Elson. De éne verbazingwekkende truck na de andere krijgen de kinderen te zien. Als kers op de taart krijgen ze van Elson nog twee trucks cadeau die ze thuis weer kunnen laten zien aan hun vriendjes en vriendinnetjes. Een top optreden vinden ze het. De verrassingen zijn nog niet voorbij want ondanks dat er nog maar dertig minuten over zijn is er toch tijd voor een rondleiding door het theater. De kinderen moeten wel even aanpoten want de tour gaat van de nok van het theater via de artiesten foyer naar de paardenstallen beneden. Een hele tour maar ook heel bijzondere.

Dan is het tijd voor de voorstelling. Dankzij Theater Carré hebben de kinderen plekken vlak voor het podium zodat ze alles goed kunnen zien. Na de voorstelling zijn zij duidelijk onder de indruk van dit 1,5 uur durende spektakel. Hoewel sommige ook meteen weer beginnen te oefenen met de truck van Luc Elson. Dan de laatste verrassing, geheel onverwachts worden de kinderen uitgenodigd op het podium van Carré om de cast van Cirque Éloize te ontmoeten en om vragen te stellen. Dat hoeft je ze geen twee keer te zeggen en binnen een mum van tijd staan ze dan ook op het podium en praten in het Engels enthousiast met enkele van de artiesten.

Schooluitje van je leven foto Andy Doornhein 4383

Na het maken van een nieuwe groepsfoto is het tijd om afscheid te gaan nemen. Bij de foyers krijgen de kinderen nog een goodybag en dan kan de reis terug naar Breda beginnen. Als ik Bram nog even spreek kan hij allen maar zeggen: “Wat een gave dag” en met een smile van oor tot oor verlaat hij Koninklijk Theater Carré.

Sponsoring Carre en klassenuitje
Sinds 2011 werken het Koninklijk Theater Carré en ING samen. Via onze sponsoring willen we kunst en cultuur voor een zo groot mogelijk publiek toegankelijk te maken. Daarom steunen we een icoon als Carré, een prachtig theater met een mooie historie. Voor onze jonge klanten organiseren we één paar keer per jaar het 'Klassenuitje van je Leven' naar Carré. Een hele klas komt dan langs voor een kijkje achter én voor de schermen. Het is altijd een onvergetelijk event voor de winnaar die met het schoolreisje de klas heeft willen bedanken. Om een bijzondere en vaak ontroerende reden.

Meer informatie over dit ING-Carré event klik hier.