Een adembenemende show met als titel ‘Cirkopolis’ wordt gepresenteerd door het Canadese gezelschap Cirque Éloize dat terugkeert voor enkele voorstellingen in Koninklijk Theater Carré aan de Amstel. Het betreft het in opstand komen tegen een saai fabrieksleven door twaalf multi-getalenteerde acrobaten. Eenzaamheid en anonimiteit maken plaats voor een humorvol bestaan in een creatie van een kleurrijke fantasiewereld.

Vanaf het begin wordt het immense toneel van het Koninklijk Theater bespeeld door slechts 12 acrobaten. Als het doek opengaat begint men met een soort van zeer geestig uitgevoerde pantomime. Al gauw blijkt dat al deze uitvoerenden van elastiek lijken te zijn en voeren halsbrekende toeren uit. Er wordt prachtig gedanst in een ronde circuscirkel, een springplank- en diabolo-act zijn ook van de partij terwijl we getuige zijn van een uitstekend trapeze act en een soort van paaldansen waarbij meerdere acrobaten deze paal bespelen. Ook wordt er gejongleerd met meerdere kegels. Het geheel is een spectaculaire mix van circusacrobatiek, dans en theater.

Het decor bestaat louter en alleen uit videoprojecties aangevuld met een uitgebalanceerde belichting en deze ingrediënten maken een enorme indruk en zorgen voor een onvergetelijke totale ervaring. Deze spectaculaire voorstelling is slechts 3 dagen in het theater aan de Amstel.

Klik hier voor de laatste kaarten