Een groep vrijwilligers verzamelt zich bij het hek van Fort 1881 in Hoek van Holland. De hekken zijn nog gesloten, maar zodra ze open gaan is HET begonnen. De kaartjes worden gecontroleerd door de rechercheurs en de acteurs bevinden zich al onder het binnengekomen publiek. Het mysterie is ingeleid: Thomas is vermist en moet zo snel mogelijk gevonden worden. Hij is hier in het Fort voor het laatst gezien en het publiek of te wel die vrijwilligers van het buurtonderzoek, zijn hier om het mysterie duidelijk te krijgen. Zullen zij in dit levensechte spel Thomas terug vinden?

TT Persfoto Lab v1

Na Fort IJmuiden is de real life game Tracing Thomans in april, mei en juni te beleven in Fort 1881 in Hoek van Holland. Producent Stichting Architects Of heeft hiermee een ontzettend gave locatie voor deze bijzondere ervaring in de pocket. Het Fort alleen al maakt je opgewekt en voelt avontuurlijk aan en dan moet het verhaal nog beginnen. Dat begint direct zodra de hekken van het Fort geopend worden en dat zorgt er voor dat je midden in het mysterie zit. In duo’s mag je gedurende het spel door aangeven ruimtes door het fort dwalen. Donkere hoeken en smalle gangetjes, waar je zomaar één van de achttien acteurs of ongewone situatie tegen het lijf kan lopen. Niet eng, wel verrukkelijk enerverend. Eigen initiatieven en vrijheden, werken daar zeker aan mee. Bijvoorbeeld als er op de meegekregen plattegrond een gang staat aangegeven, maar je eerst een deur open moet trekken voordat je die geheime gang (want zo voelt dat op dat moment) kunt betreden.

TT Persfoto Mindweb met Man v1Over het 2,5 uur durende mysterie kan uiteraard niet te veel worden prijsgegeven. Bij binnenkomst wordt het publiek verdeeld over vier, vijf groepen en toegekend aan één rechercheur. Wat een taak heeft hij/zij! Het onderzoek en verhaal in goede banen lijden, maar nog niets van de clou verklappen. Terwijl er ongeveer twintig fanatiekelingen alles proberen te verklaren wat ze zojuist ontdekt hebben. Het mysterie ontvouwt zich in dan ook drie rondes. Elke ronde wordt (verwerkt in het verhaal) gestructureerd, waardoor de groep mensen zich mooi over alle ruimtes in het fort verdeeld en nog niet alle geheimen in één keer aan het licht komen. De makers noemen het immersief theater. Het publiek beleeft niet alleen het verhaal, maar is ook deelnemer. Die actieve publieksrol valt gigantisch in de smaak en is een fantastische beleving. De acteurs acteren vol overgave en improviseren volledig naar eigen waarheid. Hun aanwezigheid, vervaagt de grens tussen theater en de echte wereld en dat maakt Tracing Thomas een zeer geslaagde, meeslepende en ook een beetje aan de kick verslavende vorm van theater.

Kortom: Van fascinerende radiogolven tot heftige liefdesverhalen. Wie wil, vindt in het mysterie van Tracing Thomas een sensationele ervaring, die zorgt voor krakende hersenen, verbaasde blikken en fanatieke opsporingsvrijwilligers. Een real life game, met één mysterieus script, achttien improviseerde acteurs en een zeer toepasselijke en gave locatie. Now it’s your turn.

Kijk voor meer informatie op www.tracingthomas.nl