Deze zomer staat Carré tien dagen lang in het teken van Carré Cirque. Dit fenomenale theaterspektakel bevat de meest indrukwekkende internationale nouveau cirque voorstellingen. Van 2 tot en met 11 juli treden Cirque Éloize, Gravity & Other Myths, Circa en FLIP Fabrique zowel ’s middags als ‘s avonds op. De shows kenmerken zich door duizelingwekkende acrobatiek met een eigenzinnige, energieke stijl waarbij de grens van het fysiek mogelijke wordt opgezocht. Kaarten voor Carré Cirque zijn vrijdag 29 maart 2019 vanaf 09.00 uur te koop via www.carrecirque.nl.

Carré Cirque
De jonge theaterstroming nouveau cirque vindt zijn oorsprong in de oude circusacts van acrobaten en trapezeartiesten. Een nieuwe generatie performers, opgroeiend in een stedelijke omgeving vol hiphop en breakdance, brengen een nieuw ‘urban’ perspectief op deze oude circusacts. In Frankrijk, Engeland, de Verenigde Staten en Australië is deze vorm van fysiek theater al een gevestigde stroming. Carré wil dit genre ook in Nederland groots op de kaart zetten en presenteert met Carré Cirque shows van gevestigde internationale gezelschappen en nieuwe talenten van over de hele wereld. Bekijk de trailer van Carré Cirque hier.

Programma 2 t/m 11 juli 2019
De volgende voorstellingen zijn tijdens Carré Cirque te zien in Carré:
Cirque Éloize – Hotel: Iedereen is welkom in het prachtige art-deco hotel van Cirque Éloize, waar deze veteranen van het fysiek theater hun 25e verjaardag vieren met een feestelijke voorstelling die bol staat van dans, muziek en acrobatische hoogstandjes.

Circa – Humans: Een lege piste met tien van ‘s werelds beste acrobaten, die op zoek gaan naar de grenzen van het lichaam en wat het betekent om mens te zijn.
FLIP Fabrique – Blizzard: Bereid je voor op een storm in een wonderlijke, poëtische droomwereld, waar een oneindige winter de geschiedenis van de mensheid heeft weggevaagd.
Gravity & Other Myths – Backbone: Deze prijswinnende show verklaart de oorlog aan alle natuurwetten. Met onder andere een menselijke piramide tot de nok van het theater, rondvliegende performers in gevecht met de zwaartekracht, prachtige live muziek, lasers... en een dansende ridder!