Niemand minder dan André van Duin presenteert op 27 en 28 juli het grootste cinema evenement van het jaar: André Rieu’s Maastricht Concert 2019. In “Shall We Dance” neemt Van Duin het publiek mee tijdens een kijkje achter de schermen en heeft hij een interview met Rieu zelf. In Het Tuschinski in Amsterdam waar de film onder meer zal gaan draaien, zochten we André van Duin op om over dit succes, wat al voor de derde keer plaats zal vinden, te praten.

Samenwerking
Dit is zeker niet de eerste samenwerking die de twee aangaan. Al lang geleden leerde André van Duin dé Koning van de wals kennen en werkten de twee al meerde keren samen. “Ik heb de allereerste keer als Jan Wijdbeens een interview bij hem thuis gedaan. Hij was toen nog met het Salonorkest. Sinds die tijd stamt de samenwerking al. Intussen heb ik al een paar keer bij hem in zijn orkest op Het Vrijthof opgetreden en ook een keer in de Arena. Zijn orkest heeft op mijn 50-jarig jubileum gespeeld. Privé hebben we veel contact met elkaar. Via de mail, als hij jarig is, of als er wat gebeurt.” vertelt Van Duin.

Het orkest is een hechte gemeenschap

Het is dit jaar al voor de derde keer dat de concerten in de bioscoop vertoond worden. In 2017 mocht Van Duin ook al de concerten in de bioscopen presenteren. Het was toen al een groot succes en alle bioscopen zaten vol. Voor Van Duin zijn de concerten altijd een uitje en terugkomen in een hechte gemeenschap. “Ik moet één dag op het Vrijthof zijn en gezellig babbelen met Jan en alleman en achter de bühne kijken en een interviewtje doen met André Rieu zelf. Het feit om daarbij aanwezig te zijn is zo leuk het orkest is een hechte gemeenschap en er bijna geen verloop is. Ik ken bijna alle orkestleden maar ook de techniek. Het is voor mij altijd een uitje en erg leuk om te doen.”

Natuurlijk zijn wij erg nieuwsgierig of de film net zo wordt ervaren als een avondje op Het Vrijthof. “Ook in de bioscoop zal het een avond van emotie, vrolijkheid en veel muziek worden. Het zal lijken op de televisie registraties. Op tv zie je het publiek ook altijd volop genieten. Ze worden allemaal weer verliefd op elkaar, gaan weer knuffelen, lachen en huilen. In de bioscoop zullen ook wat stoelen weggehaald worden, zodat er ruimte is om ook te dansen. “Het is natuurlijk heerlijk om in je eigen stad te kunnen walsen en niet helemaal naar Maastricht te hoeven reizen. Als je een keer op het Vrijthof kan komen is dat natuurlijk zeker ook de moeite waard. Dat moet je zeker een keer in je leven meemaken. Het scherm brengt in ieder geval het gevoel over, alsof je er bij bent.” 

Naast de presentaties van deze concerten heeft Van Duin het zelf ook druk met komende nieuwe programma’s. “Ja, Ik ben nu nog heel druk met de opnamen van Hendrik Groen waar we nog zo’n 16 opnamedagen hebben. Verder komt er een programma “Take it in Holland” met Janny van der Heijden van Heel Holland Bakt. Met een bootje zullen we langs mooie riviertjes in Nederland varen. We hebben gesprekken met allerlei mensen, we bakken een appeltaart of we drinken een glaasje wijn. We laten Nederland vanaf het water van zijn mooiste kant zien. Ook ben ik met Ferry de Groot druk bezig met nieuwe uitzendingen voor de Dik Voormekaar Show op podcast, en ga ik Heel Holland Bakt natuurlijk weer presenteren.”

Voor wie de film Shall We Dance? wil zien kan je hier tickets kopen.
Of kijk op www.andrerieu.com voor meer informatie.