Vrijdag 10 juli 2020 van 18.00 uur tot 20.30 uur Golden Tulip Hotel Central, te ‘s-Hertogenbosch

In deze tijd waarin we elkaar weer kunnen ontmoeten en de draad weer op kunnen pakken met theatrale, culinaire verwennerijen en zo een vakantiegevoel in Nederland creëren, worden er mooie initiatieven genomen. Juist door deze hard getroffen beroepsgroepen horeca-, hotel- en theaterwereld samen te brengen is er een unieke avond bedacht.

U kunt gaan genieten van een onvergetelijke, geheel verzorgde avond. Vol heerlijkheden geïnspireerd op de Italiaanse keuken, met een zéér speciale muzikale en humoristische omlijsting, door niemand minder dan dé operadiva Francis van Broekhuizen. Ondergedompeld in een 4 sterren ambiance in van Golden Tulip Hotel Central op dé toplocatie in bourgondisch ’s-Hertogenbosch. De crew van dit werkelijk smaakvol vernieuwde hotel, zal u op 10 juli aanstaande in de watten leggen en samen met Francis zorgen dat u een onvergetelijke fantastische avond gaat beleven. Als u wilt kunt u zelfs lekker blijven slapen na afloop, om het feest nog even te laten duren.

Francis is een van de meest veelzijdige sopranen van Nederland die haar overtuigend zangtalent combineert met een unieke en ontwapenende podiumpersoonlijkheid! Sinds 2005 is Francis freelance operazangeres. Ze studeerde in 2004 Cum Laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en The Dutch National Opera Academy. In 2004 was Francis finaliste en prijswinnares tijdens het Cristina Deutekom Concours te Enschedé. Zij is een Dramatische sopraan. Naast haar werk in opera geeft Francis lied-recitals en is ze regelmatig als gast te horen in diverse radio en tv- programma's.

Francis is voornamelijk werkzaam in Nederland heeft als lid van het solisten ensemble veel rollen gezongen bij Opera Zuid, Opera Trionfo, Opera Spanga en de Nederlandse Reisopera. Zo was ze bijvoorbeeld te horen in o.a.: Suor Angelica, Rusalka, Die Lustige Witwe, Cendrillon, de Speler, Les Aventures du Roi Pausole, Mirandolina, Elektra, Donna Giovanna, Falstaff, Carmen en Owen Wingrave. Opera Spanga heeft ook twee opera speelfilms geproduceerd met Francis in belangrijke rollen: Donna Giovanna (2012) en Gianni Schicchi (2014). In 2015 was Francis te zien in de succesvolle locatie voorstelling FEIJENOORD DE OPERA van Theater Walhalla en het Rotterdams Wijktheater in stadion de Kuip te Rotterdam!

Begin 2016 was Francis te gast in Duitsland bij de opera van Osnabrück. In augustus 2016 maakte Francis veel furore als Lady Macbeth in de opera Macbeth van Verdi bij Opera Spanga.
In 2017 was Francis te gast bij het Noord Nederlands Orkest met Nieuwjaarsconcerten o.l.v. Ed Spanjaard.

Begin 2018 heeft Francis de titelrol gezongen in TOSCA van Puccini bij Weekendopera Utrecht o.l.v. Jan van Maanen. 2019 was een topjaar voor Francis met veel optredens bij verschillende operagezelschappen en haar optredens in tv-programma’s zoals All Together Now en Maestro. Ook heeft ze een hele succesvolle theatertournee gedaan met Gregor Bak en Femke de Graaf in haar theatervoorstelling BIJ TWIJFEL HARD ZINGEN.

In 2020 zal Francis te zien zijn bij De Nederlandse Reisopera in “Die Verkaufte Braut” van Smetana en bij de Nationale Opera in de opera ROBIN HOOD. Daarnaast staan er weer veel concerten op de rol o.a. bij Zeeuws Orkest in juni 2020. 

Deze laatste liepen anders door corona…Francis kan het zingen niet laten. Zij bleef in contact met haar publiek, door dagelijks een lied te uploaden op haar YouTubekanaal. En eindelijk is het weer mogelijk om haar live te horen en ontmoeten op 10 juli aanstaande.  Haar favoriete citaat: Vissi d’arte, Vissi d’amore en “BIJ TWIJFEL HARD ZINGEN”
Voor meer informatie www.hotel-central.nl

Reserveren is verplicht en kan telefonisch via 073- 6926 926 of email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.