In het kader van de Bossche Zomer Special met Sven Ratske, op vrijdag 24 juli 2020 in openluchttheater Citadel te ''s-Hertogenbosch, is er een speciale samenwerking tussen Theaterfestival Boulevard en Golden Tulip Hotel Central. De première was een daverend succes en wekelijks zijn er bijzondere theatermakers en/of musici te gast.

U kunt eerst heerlijk genieten van een drie gangen diner in Brasserie Cé. Na het diner begeeft u zich naar het openluchttheater Citadel op loopafstand van Golden Tulip Hotel Central. Hier wordt u getrakteerd op prachtige muziek gezonden door niemand minder dan Sven Ratske en Carel Kraayenhof. Na afloop van een fijne zomerse theater avond loopt u terug naar het hotel om u onder te dompelen in een van de geweldige recent gerenoveerde kamers terugkijkend op een theateravond van internationaal formaat, om de volgende ochtend te ontwaken en aan te schuiven bij het live cooking ontbijt buffet.

In een carrière van meer dan twee decennia is Sven Ratzke dat zeldzame ding geworden: een cabaret-superster. Hij verscheen op vele prestigieuze locaties over de hele wereld, waaronder het Concertgebouw (Carnegie Hall in Amsterdam); het legendarische Berliner Ensemble van Bertolt Brecht in Berlijn; het Sydney Operahouse; en Lincoln Center in New York City. Zijn meest recente show, Homme Fatale, toerde internationaal en kreeg veel lovende kritieken. Met voornamelijk nieuwe oorspronkelijk liedjes en kostuums ontworpen door de legendarische Thierry Mugler was het een nieuwe stap in Ratzke's ongelooflijke veelzijdige carrière. Zijn show Starman, met de muziek van David Bowie was een groot succes op het Edinburgh Fringe Festival 2016 (en winnaar van de beste festivalshow 2016) en toerde de wereld rond in Australië, waar het werd genomineerd voor de Helpmann Award (het Aussie-equivalent van een Tony Award). Als acteur speelde Ratzke als Hedwig in de Nederlands / Duitse productie van Hedwig and the Angry Inch en werd hij geprezen door de maker van de show, John Cameron Mitchell, als "de beste Hedwig die ik ooit heb gezien!" Ratzke heeft met veel legendarische artiesten en orkesten gewerkt, waaronder Nina Hagen, Fassbinder-muze Hanna Schygulla, Grammy-genomineerde operazangeres Claron McFadden, Nederlandse zangeres Ellen ten Damme, in Londen gevestigde cultband The Tiger Lillies, The Metropole Orkest, Asko Schöneberg Ensemble en NYC-iconen Justin Vivian Bond en Joey Arias. Ratzke breidde ook zijn artistieke horizon uit naar televisie en creëerde zijn eigen talk / muziekshow voor de Duitse nationale televisie (ARD) genaamd "Ratzke’s Rendezvous".

Men is zeer vereerd dat op deze datum Carel Kraayenhof samen met Sven Ratske diverse van zijn prachtige en alom bekende tangomuziek. De tango is passie, samenwerken met musici over de hele wereld is de droom
Carel Kraayenhof is hét tangofenomeen van Nederland sinds het koninklijke huwelijk in 2002. Tijdens een prachtige vertolking van Adiós Nonino van Astor Piazzolla zagen meer dan 55 miljoen mensen wereldwijd de ‘traan van Máxima’.
De CD ‘Street Tango’ werd in 2003 met de prestigieuze publieks-Edison onderscheiden. Het parlement van Argentinië reikte aan Carel in 2005, uit handen van dé tangodichter Horacio Ferrer, de hoogste culturele onderscheiding uit en in 2012 werd Carel benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.Het land Argentinië heeft Carel de naam Tangueros gegeven en hem hiermee onderscheiden. Zijn Sexteto Canyengue behoort inmiddels tot de wereldtop van de tango. De beste leermeesters uit Argentinië gunden de leergierige en zeer talentvolle Carel de mystiek van de tango en de bandonéon. In zijn muziek is de warme band met grootheden als Piazzolla, Pugliese, Alvarez, Beytelmann hoorbaar en voelbaar.

De unieke sound van Carel is ook bij menig dirigent niet onopgemerkt gebleven. Het album Guardians of the Clouds met Ennio Morricone en de samenwerking met Kristjan Järvi zijn daar het levende bewijs van. Evenals een cd met het Metropole Orkest én solo-optredens bij het Rundfunk Sinfonie Orchestra (Berlijn) en het Orchester Niederösterreich (Wenen), een tournee door Australië en optredens in Griekenland, Rusland, Indonesië, Korea en China. In 2018 ontvangt Carel de Edison Oeuvreprijs World voor zijn jarenlange bijdrage aan de wereldmuziek en de tango in het bijzonder.

Carel richtte samen met Leo Vervelde in 1993 de Vakgroep Argentijnse Tango op aan de Afdeling Wereldmuziek van het Rotterdams Conservatorium, met als eerste artistiek leider Osvaldo Pugliese. Hij steunde via benefietconcerten de muziekschool van Avelleneda (Buenos Aires), waar tango, folklore en jazz worden onderwezen.

Reserveren ALLEEN telefonisch bij 073-6926926 Golden Tulip Hotel Central.

Note: vrijdag 31 juli komt Lavinia Meijer onze oren strelen met haar harpspel naast Sven Ratske.