Vrijdag 31 juli 2020 om 20.30 uur in openluchttheater Citadel te ‘s-Hertogenbosch

In het kader van de Bossche Zomer Special met Sven Ratske is er een speciale samenwerking tussen Theaterfestival Boulevard en Golden Tulip Hotel Central. De première was een daverend succes en wekelijks zijn er bijzondere theatermakers en/of musici te gast.

U kunt eerst heerlijk genieten van een drie gangen diner in Brasserie Cé. Na het diner begeeft u zich naar het openluchttheater Citadel op loopafstand van Golden Tulip Hotel Central. Hier wordt u getrakteerd op prachtige muziek gezonden door niemand minder dan Sven Ratske en Lavinia Meijer Na afloop van een fijne zomerse theater avond loopt u terug naar het hotel om u onder te dompelen in een van de geweldige recent gerenoveerde kamers terugkijkend op een theateravond van internationaal formaat. Om de volgende ochtend te ontwaken en aan te schuiven bij het live cooking ontbijt buffet.

Men is zeer vereerd dat deze week harpiste Lavinia Meijer te gast is bij Sven Ratske. Ze onze oren strelen met haar zuivere unieke harp spel en er samen met hem een onvergetelijke zomeravond van maken.
Lavinia Meijer werd geboren in Zuid-Korea en kwam als tweejarige bij haar adoptie-ouders in Nederland. Ze groeide op in Arnhem en volgde daar het Stedelijk Gymnasium. Op haar negende jaar begon ze harp te spelen en twee jaar later werd Meijer toegelaten tot de Jong Talentafdeling van het Utrechts Conservatorium bij Erika Waardenburg. Ze haalde diploma's Bachelor of Music en Master of Music, beide cum laude, in respectievelijk 2003 en 2005 aan het Utrechts Conservatorium en het Conservatorium van Amsterdam.

Ook volgde Meijer masterclasses bij onder anderen Jana Bouskova, Isabelle Moretti, Daphne Boden, Natalia Shameyva, Emilia Moskvitina, Maria Graf, Skaila Kanga en Susann McDonald. Ze volgde ook een cursus jazz bij de jazzharpist Park Stickney. Lessen interpretatie volgde ze bij Theo Olof (viool), Walter van Hauwe (blokfluit) en Willem Brons (piano). Meijer trad op in Europa, Azië en Amerika. Ze speelde als soliste bij orkesten als het Residentie Orkest, het Radio Symfonie Orkest, het Radio Kamer Orkest en het Israëlisch Filharmonisch Orkest. Ze werd uitgenodigd om te spelen tijdens onder andere het Grachtenfestival in Amsterdam, het Schleswig-Holstein Musik Festival en een aantal Wereld Harp Congressen. Meijer remplaceert regelmatig bij het Residentie Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest.] In 2004 maakte Meijer een tournee door Nederland in de serie "Het Debuut" samen met het Jenufa Kwartet. In de periode 2006-2008 trad ze op in de serie "Rising Stars" in Keulen (Philharmonie), Amsterdam (Concertgebouw), Parijs (Cité de la Musique), Wenen (Wiener Musikverein), Birmingham (Symphony Hall), Athene (Concert Hall), Brussel (Paleis voor schone kunsten), Luxemburg (Philharmonie), Stockholm (Konserthus) en New York (Carnegie Hall). Eind 2008 reisde Meijer op uitnodiging naar haar geboorteland Zuid-Korea, waar ze een zeer succesvol nieuwjaarsconcert gaf. Bijzonder was dat bij dit concert haar biologische vader aanwezig was, die zij na 23 jaar weer ontmoette. In 2006 speelde Meijer met het Aurelia Saxofoon Kwartet nieuwe transcripties van Caplet, Debussy en Ravel, en ook twee wereldpremières van de Nederlandse componisten Carlos Micháns en Wijnand van Klaveren, die allebei speciaal voor haar en het Aurelia Saxofoon Kwartet schreven. In 2007 speelt Meijer met violist Tjeerd Top, plaatsvervangend concertmeester van het Koninklijk Concertgebouworkest, een wereldpremière van de Amerikaanse componist Garrett Byrnes in het Concertgebouw in Amsterdam. Verder speelt ze in 2007 met de Radio Kamer Filharmonie o.l.v. Thierry Fischer een wereldpremière van Carlos Micháns in Vredenburg in Utrecht. Eind 2015 speelt Meijer samen met Carel Kraayenhof een concertserie. Hiervan is bij het eerste concert meteen een live-opname gemaakt. Bijzonder is het samenspel tussen harp en bandoneon – er was geen bestaande muziek voor deze combinatie. Het concert en het album bevatten werk van Luis Bacalov, Enrique Granados, Carel Kraayenhof, Astor Piazzolla, Anselmo Aieta, Jorge Cardoso, Lavinia Meijer, Pintín Castellanos, Ennio Morricone en Mariano Mores. De stijl varieert van Zuid-Amerikaans via Iers tot filmmuziek. In 2018 speelt Meijer tijdens de Bridge to Liberation Experience in Arnhem.

Sven Ratske is trots dat hij elke week met een andere gast een show mag maken in deze prachtige Citadel te ’s-Hertogenbosch. In een carrière van meer dan twee decennia is Sven Ratzke dat zeldzame ding geworden: een cabaret-superster. Hij verscheen op vele prestigieuze locaties over de hele wereld, waaronder het Concertgebouw (Carnegie Hall in Amsterdam); Het legendarische Berliner Ensemble van Bertolt Brecht in Berlijn; het Sydney Operahouse; en Lincoln Center in New York City. Zijn meest recente show, Homme Fatale, toerde internationaal en kreeg veel lovende kritieken. Met voornamelijk nieuwe oorspronkelijk liedjes en kostuums ontworpen door de legendarische Thierry Mugler was het een nieuwe stap in Ratzke's ongelooflijke veelzijdige carrière. Zijn show Starman, met de muziek van David Bowie was een groot succes op het Edinburgh Fringe Festival 2016 (en winnaar van de beste festivalshow 2016) en toerde de wereld rond in Australië, waar het werd genomineerd voor de Helpmann Award (het Aussie-equivalent van een Tony Award). Als acteur speelde Ratzke als Hedwig in de Nederlands / Duitse productie van Hedwig and the Angry Inch en werd hij geprezen door de maker van de show, John Cameron Mitchell, als "de beste Hedwig die ik ooit heb gezien!" Ratzke heeft met veel legendarische artiesten en orkesten gewerkt, waaronder Nina Hagen, Fassbinder-muze Hanna Schygulla, Grammy-genomineerde operazangeres Claron McFadden, Nederlandse zangeres Ellen ten Damme, in Londen gevestigde cultband The Tiger Lillies, The Metropole Orkest, Asko Schöneberg Ensemble en NYC-iconen Justin Vivian Bond en Joey Arias. Ratzke breidde ook zijn artistieke horizon uit naar televisie en creëerde zijn eigen talk / muziekshow voor de Duitse nationale televisie (ARD) genaamd "Ratzke’s Rendezvous".

Reserveren ALLEEN telefonisch bij 073-6926926 Golden Tulip Hotel Central.