Musical Sing-a-Long 2020 - The show goes on - de uitzending

En dan ineens rij je naar Soest in plaats van naar Amsterdam om onze jaarlijkse reportage te maken over de opname dag van de Musical Sing-a-Long 2020. Dit jaar geen hardcore musicalfans die al vroeg in de ochtend hun mooiste plekje vlak voor het podium bezetten. Nee, dit jaar worden de opnames gemaakt midden in de natuur van de gemeente Soest. Om precies te zijn in Openluchttheater Cabrio.

En omdat de Uitmarkt er dit jaar ook anders uitziet, wordt de Sing-a-Long live opgenomen. Al op dinsdag wordt er hard gewerkt in het openluchttheater om alle techniek op te bouwen zodat er woensdag meteen kan worden begonnen. Gelukkig heeft de storm die dinsdagnacht en woensdagochtend over Nederland trok geen schade aangericht aan de opnamelocatie.

De sfeer in Cabrio is wel even wennen. Het podium en backstage area is een heel stuk kleiner dan in Amsterdam, maar omdat het team nu ook kleiner is merk je daar eigenlijk niets van. Normaal werken er achter de schermen veel meer mensen tegelijk op een klein gebied. Maar vanwege alle Corona maatregelen zijn er geen grote ensembles dit jaar en kan er ook met minder mensen backstage gewerkt worden.

Zodra de artiesten binnen komen kan er worden begonnen met de eerste repetities. Deze zijn om het geluid te testen en om te kijken of het er later ook mooi op de televisie er gaat uit zien. Iedereen moet wel even wennen aan de beperkte ruimte. Maar na verloop van tijd gaat dat prima. Een extra handicap deze dag is de regen die soms met bakken uit de hemel valt. Op het podium geeft dat flinke wateroverlast. Het test publiek wat aanwezig is krijgt regelmatig een nat pak. Gelukkig heeft iedereen een kleurige poncho en daarmee trotseren ze het weer.

Een andere verandering is, dat er vandaag, twee verschillende groepen publiek zijn. Op deze manier kunnen er zoveel mogelijk mensen genieten van dit programma. Rond kwart voor acht begint de generale repetitie Alle optredende artiesten komen in hun kostuum het podium op en het publiek krijgt al een mooi beeld hoe het er straks bij de echte opnames uit gaat zien. Hier en daar wordt er nog wat bijgeschaafd maar eigenlijk ziet het er al erg goed uit allemaal.

Rond half tien is het dan eindelijk zo ver en gaan we voor 'het echie'. Het theater is aangepast met extra verlichting om de sfeer en vooral het camerabeeld te verfraaien. Het publiek zit weer op hun aangewezen plaatsen en met het bekend Do Re Mi gaat deze Live opgenomen versie van de Musical Sing-a-Long van start en zullen we zondagavond weer kunnen genieten van diverse nummers uit musicals die het komende seizoen te zien zullen zijn in het theater. Presentatie is weer in goede handen van Romy Monteiro, die dit jaar voor de vijfde keer presenteert naast de jubilerende Frits Sissing. Mr. Musical presenteert dit jaar voor de 15de keer de Musical Sing-a-Long.