Lab Immersief is de nieuwe werkplaats voor immersieve theatermakers

Producenten Ton Offerman en Danny van Zuijlen hebben samen met Micha Wijngaarde de handen ineen geslagen en een werkplaats gecreëerd voor een innovatieve vorm van theater: Lab Immersief. In diemerstudios is een thuis gecreëerd voor jonge, talentvolle theatermakers.

Immersief theater heeft internationaal al een behoorlijke vlucht genomen maar is in Nederland tamelijk nieuw. Het verbindt kortgezegd storytelling met gaming-elementen. Bezoekers worden deelnemers aan een voorstelling omdat ze actief worden uitgedaagd en hun eigen verhaallijn kiezen. Je wordt letterlijk ondergedompeld in je eigen unieke theaterbeleving. Met name de jongvolwassenen (18-35 jaar) zullen worden aangesproken door deze interactieve, immersieve theatervorm.

Lab Immersief Danny van Zuijlen 02

Lab Immersief geeft de ruimte aan jonge, getalenteerde makers om met elkaar immersieve producties te ontwikkelen. Zij worden in hun proces ondersteund door ervaren theatermakers, producenten, game designers, scenografen, VR- en AR- producenten en communicatieprofessionals zodat zij hun expertise verder kunnen ontwikkelen en ervaringen kunnen uitwisselen. Lab Immersief onderhoudt daarbij nauwe contacten met (lokale) onderwijsinstellingen zoals de Hogeschool voor de Kunsten, Hogeschool Utrecht en Hogeschool InHolland en verzorgt gastcolleges en webinars aldaar. Binnen Lab Immersief vindt zo een versnelling plaats van innovatie en implementatie van immersieve producties en worden andere manieren van artistieke vormen, ruimtegebruik en produceren ontwikkeld.

De eerste productie ‘De tranen van de zeemeermin’ is binnenkort gratis te beleven. Schrijf je in voor onze eerste immersieve online ervaring op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
In april volgt de komische productie ‘Diner aan zee’ op drie Nederlandse strandlocaties.