Als er iets is waar cultuur minnend Nederland naar uitkijkt, dan is dat wel de opening van het nieuwe culturele seizoen. Dit wordt traditiegetrouw geopend met de Uitmarkt. Helaas moesten we het in 2020 zonder doen, maar in 2021 kunnen we weer, een stuk kleinschaliger dan we zijn gewend, genieten van een aantal heerlijke optredens.

Op vrijdagavond opent de Uitmarkt met een ode aan dé popband uit de jaren 80 Doe Maar. Onder leiding van presenator Buddy Vedder zingen Xander de Buisonjé, Jamai, Ruth Jacott, Lucas Hamming, OG3NE, Rob Dekay en Berget Lewis de grootse hits van de Popband. Zij worden begeleid door de band van Jimmy van den Nieuwenhuizen.

Het publiek is zeer uitgelaten en enthousiast, voor de avond goed en wel begonnen is. Omdat het concert live op tv wordt uitgezonden, worden er tussendoor wat promo’s opgenomen, waarbij presenator Buddy Vedder het publiek meteen een beetje opwarmt met wat grappen.

Als de avond begint en het orkest de eerste tonen van Smoorverliefd inzet, en zanger Xander de Buisonjé het publiek oproept om vooral allemaal lekker te gaan staan en mee te dansen, is de toon gezet. Het is een heus feestje. Nummers als De Bom, Belle Helene, Smoorverliefd, 32 jaar, Nachtzuster, allemaal komen ze voorbij in soms creatieve versies van de artiesten. Maar de teksten schalt iedereen mee. Wat is het heerlijk om weer eens live muziek te horen en hier met elkaar van de genieten!

Uitmarkt 2021: Mooier dan Ooit, Ode Aan Doe Maar is ook een ode aan de wereld van cultuur en entertainment. Een wereld die zich de komende maanden weer voor ons opent na lang dicht te zijn geweest. 
De uitzending is hier terug te kijken.