Donderdag 1 en vrijdag 2 september vindt de 3e Kindertheaterroute ‘De slag om de Zuiderzee’ voor scholen plaats. Verschillende basisscholen uit Huizen doen mee. Kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 zien drie korte voorstellingen op historische locaties in Huizen. Een gids die met de kinderen van locatie naar locatie wandelt vertelt onderweg over bijzondere plekken op de route. Na de voorstelling is er een meet & greet met de acteurs. De organisatie van de Theaterroute verwacht ongeveer 400 kinderen. Wethouder Fleur van der Kleij verzorgt de officiële opening bij De Krachtcentrale.

De Kindertheaterroute is voor basis- en voortgezet onderwijs. Heeft u interesse om volgend jaar deel te nemen als school? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Maandag 5 september start de Theaterroute met de voorpremière voor het grote publiek. Dinsdag 6 september is de première-avond. Het culturele festival duurt tot en met zaterdag 10 september.
Er zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar via www.theaterroute-huizen.nl.