liefde, strijd en acceptatie


East Side Story is een avondvullende theaterbelevenis op drie verschillende locaties. Van 31 mei tot en met 10 juni speelt deze theatrale en muzikale reis, die voert langs voormalig kamp Schattenberg in Westerbork naar de Molukse wijk in Bovensmilde. Een avond vol muziek, dans en heerlijk eten. East Side Story is het sluitstuk van theaterdrieluik AAN DE ANDERE KANT, waarin de Moluks-Nederlandse geschiedenis centraal staat. Met in de hoofdrol acteur Roger Goudsmit.

East Side Stort gaat over liefde, strijd en acceptatie. Over humor en tragiek. Vanuit Moluks én Nederlands perspectief. Een spectaculaire afsluiting met visuele vondsten, muziek, zang en dans. Opgevoerd door professionele acteurs en amateurspelers. Een verhaal van nu over mensen uit de Oost. Een verhaal over de tweede, en derde generatie en hun toekomst.

Locatie 1 ‘Schattenberg herbeleven’
De voorstelling begint in herinneringscentrum Kamp Westerbork. Na de oorlog werden daar ruim tweeduizend Molukkers gehuisvest. De naam veranderde in Schattenberg. Speciaal voor East Side Story wordt een deel van het kamp herbouwd. Bezoekers worden in kleine groepen door het kamp geleid en omringd door theatrale taferelen en scènes over het dagelijks leven in Schattenberg. Rondom het kunstwerk 'Het Nest van de Kaketoe' komen de verhalen en herinneringen van oud-bewoners tot leven.

Locatie 2 ‘Een verhaal in De Molukse wijk’

Midden in de Molukse wijk in Bovensmilde speelt het slot van de voorstelling. De tribune kijkt uit op twee woningen, die het decor vormen van het verhaal van Molukse mensen die in een nieuwe wijk terechtkomen en een tussenweg moeten zien te vinden in het behouden van Molukse gewoontes en het integreren in de Nederlandse samenleving. Gezien vanuit het ’toen’ en vanuit het ‘nu’.

Loctie 3 Samen genieten van heerlijk eten en muziek vlakbij het Herinneringscentrum
Daarna gaan de bezoekers vlakbij het Herinneringscentrum in een gemoedelijke festivalsfeer genieten van heerlijke Molukse en Nederlandse gerechten. Uiteraard met muziek!

De logistiek
Drie verschillende plaatsen in de gemeente Midden-Drenthe vormen het decor van East Side Story. Speciale bussen brengen bezoekers van de ene naar de andere locatie.
Over AAN DE ANDERE KANT
AAN DE ANDERE KANT is een project van Stichting Gedeelde Verhalen. De stichting organiseert historische theaterproducties in het Noorden, met zo veel mogelijk participatie uit de omgeving. Het begon in 2018 met een reizende voorstelling getiteld ‘Een tijdelijk verblijf’. In 2019 volgde deel twee: een locatievoorstelling op voetbalvelden in Groningen en Drenthe onder de titel ‘Buitenspel’.
Speeldata: 31 mei t/m 12 juni East Side Story | ADAK3

Meer informatie is te vinden op www.eastsidestory.nl