Buy website traffic cheap

Eerste namen Theater na de Dam 4 mei 24 bekend

Malou Gorter in Carré en meer.

Op 4 mei 2024 vindt de vijftiende editie van Theater Na de Dam plaats en de eerste programmaonderdelen zijn bekend. Zo speelt Malou Gorter in Koninklijk Theater Carré, is er nieuw werk van Billy de Walle, van Roziena Salihu en Momo Samwel en van Gonny Gaakeer. Naast ons eigen werk beginnen ook de eerste contouren van ons gastprogramma zich af te tekenen. De eerste 25 voorstellingen staan online, in maart is er een tweede lanceermoment en half april is ons programma compleet. Ook zijn er 47 jongerenvoorstellingen door ruim 400 jongeren in heel Nederland.

Theater na de dam editie 2024
Theater Na de Dam produceert dit jaar zes eigen voorstellingen en televisie-uitzending Vuur van de Vrijheid met de NOS en Wageningen45. Vanaf half april 2024 presenteert Theater Na de Dam zijn complete landelijke programmering (ruim 130 voorstellingen) inclusief 47 jongerenvoorstellingen. Vier van de zes eigen producties en een nog klein deel van de programmering staan op  www.theaternadedam.nl.

Malou Gorter in Carré
Op 4 mei 2024 staat Malou Gorter in Koninklijk Theater Carré en legt verantwoording af over hoe we in Nederland omgaan met ons oorlogsverleden. Ze erkent dat er dingen beter hadden gekund, maar verzet zich tegen het beeld dat er niks goed is gegaan. Toneelschrijver Nathan Vecht schreef speciaal voor deze avond een tekst over hoe de oorlog en het herdenken daarvan tot op de dag van vandaag een open zenuw raken. Gorters optreden wordt ondersteund door live zang en muziek.
vr 4 mei 21:00 uur in Koninklijk Theater Carré, Amsterdam

Ander nieuw eigen werk van Billy de Walle, Gonny Gaakeer, Roziena Salihu & Momo Samwel
Naast de voorstelling in Carré produceert Theater Na de Dam nog vijf nieuwe voorstellingen. Drie daarvan:
♦Billy de Walle probeert in Scherven en flitsen via een reconstructie van zijn opa´s en oma´s puberjaren tijdens en na de oorlog hen beter te leren kennen en begrijpen.
do 3 mei in Theater Dakota, Den Haag
vr 4 mei 21:00 uur in HNT/Zaal 3, Den Haag
♦In Getuigenis stellen Roziena Salihu en Momo Samwel het morele kompas van de kijker op de proef als een oorlogsmisdadiger en journalist met elkaar in gesprek gaan. 
2-4 mei in Theater Frascati, Amsterdam
♦Gonny Gaakeer maakt en speelt Stuk Stoppelman, een herbeleving van het oorlogsverleden van kinderarts Marie Stoppelmans die in de oorlog noodgedwongen assistent was van Mengele in Auschwitz. 
vr 4 mei 21:00 uur in De Balie , Amsterdam
5-6 mei in De Thomas, Amsterdam

JONG: 47 jongerenprojecten in heel Nederland
Tijdens de vijftiende editie van Theater Na de Dam zetten ruim 400 jongeren in 47 projecten door heel Nederland zich in om 4 mei 2024 van betekenis te voorzien. Half april 2024 presenteren wij de jongerenvoorstellingen op  www.theaternadedam.nl. Op zaterdag 20 april komen alle 400 jonge spelers en makers samen in de Zuiderkerk, Amsterdam voor de Theater Na de Dam Jongerendag. Alle aanwezige groepen geven een korte presentatie, gevolgd door inspirerende workshops.

Landelijke programmering
In heel Nederland sluiten makers, gezelschappen en theaters zich aan bij Theater Na de Dam en zorgen ervoor dat het publiek in hun stad ook kan herdenken met theater. Zo herneemt Theater Rotterdam Slachthuis vijf en Kamp, maakt Matzer in Kamp Vught De steen in mijn mond, over het oorlogsverleden van de moeder van Peer Wittenbols, presenteren we in Theater Frascati het wrang-komische Wittgenstein 2 van Theater Na de Dam oprichter Bo Tarenskeen. In Den Haag is Pianostemmen en Me and Mr.Jansen te zien en in Utrecht de herneming van Dr. Jazz. Kijk op onze  website voor een eerste glimp van ons programma. De komende weken komt er steeds iets bij. Half april is ook ons landelijke programma compleet.

Theater Na de Dam
Theater Na de Dam is een theatermanifestatie op 4 mei. Sinds 2010 zetten theatermakers en artiesten in heel
Nederland zich in op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om deze dag van extra betekenis te voorzien. Elk jaar spelen gelijktijdig om 21:00 uur meer dan 130 voorstellingen, die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Ook maakt Theater Na de Dam jaarlijks een theaterprogramma met de NOS dat op 4 mei op televisie wordt uitgezonden. Daarnaast vormen jongerenvoorstellingen sinds 2012 een wezenlijk onderdeel van Theater Na de Dam.

Voor meer informatie en het programma klik hier.