Google Analytics Alternative Joris & de Drakentemmers winnaar ZAPP THEATERPRIJS 2017

JORIS & DE DRAKENTEMMERS van Het Laagland is zaterdagochtend 9 september tijdens de uitzending van Zapp Live uitgeroepen tot beste voorstelling van het afgelopen seizoen. NPO Zapp-presentator Klaas van Kruistum reikte de prijs uit samen met de kinderjury van de Zapp Theaterprijs. Door het hele land konden kinderen het afgelopen jaar stemmen op hun favoriete voorstelling. Uit de vijf meest geliefde voorstellingen koos een jury van acht theaterliefhebbers, in de leeftijd van 8 tot 12 jaar, de winnaar. Met ingang van het seizoen 2017/2018 is Human mediapartner van de Zapp Theaterprijs die dit jaar voor de zevende keer werd uitgereikt.

De kinderjury bekroont JORIS & DE DRAKENTEMMERS vanwege "de originele manier van spelen en vertellen, het mooie en fantasierijke verhaal, het slimme decor, de geweldige muziek en vooral de bijzondere boodschap van de voorstelling". De andere genomineerden waren De GVR van Ila van der Pouw, KLUCHT van BonteHond, Liefde van Maas theater en dans en Snorro van Theater Rotterdam (voorheen Ro Theater). Het volledige juryrapport is bij dit bericht gevoegd.

Over de winnaar
In JORIS & DE DRAKENTEMMERS gaan vijf acteurs aan de haal met de legende van Joris en de Draak én met draken uit het dagelijkse leven. Het Laagland is een gezelschap uit Limburg dat sinds 2001 in eigen huis en op locatie, op regionale en (inter)nationale podia eigenzinnig kwaliteitstheater op de planken brengt.

Over Human en de Zapp Theaterprijs
Human is met programma’s als De Vloer Op en De Vloer Op Jr. al jarenlang dé omroep als het gaat om (jeugd)theater. Met de Zapp Theaterprijs, de publieksprijs voor jeugdtheater, stimuleren ze samen met initiatiefnemer Stichting Kijkuit aandacht voor jeugdtheater.

Instagram
Vanaf vandaag is ook het nieuwe De Vloer Op Instagram account actief. Op dit online kanaal worden kinderen en jongeren die geïnteresseerd zijn in theater het hele jaar door bediend met nieuws en achtergrondverhalen vanaf de theatervloer. Zie ook www.instagram.com/devloerop.