Google Analytics Alternative Theaterparadijs het online theatermagazine - Scapino Ballet Rotterdam in seizoen 17/18

Een grote productie van Ed Wubbe, vlijmscherpe dans van de huischoreografen, veel nieuw talent en de eerste samenwerking met de Nederlandse Reisopera. Scapino Ballet Rotterdam presenteert volgend seizoen drie nieuwe producties: New Adventures, Scala en TWOOLS 18. Daarnaast is het gezelschap te zien in een coproductie met de Nederlandse Reisopera, La traviata.

New Adventures
Het seizoen 17/18 begint al op 7 juni met de première van New Adventures. Een programma met drie jonge makers, nieuwe ideeën en verschillende concepten. Huischoreograaf Itamar Serussi maakte furore met Henry en wordt nu gezien als een van de spannendste en meest eigenzinnige dansmakers. Ook Felix Landerer maakt geen alledaagse stukken en combineert een vloeiende stijl met virtuoze urban-bewegingen. Martin Harriague won de Scapino productieprijs als nieuwe en upcoming choreograaf.

La traviata
Scapino gaat verder met samenwerking met andere gezelschappen en andere disciplines. Na het internationale opera avontuur Les Fêtes Vénitiennes en de samenwerking met de NITS in het dans- en circusspektakel TING!, volgt nu een samenwerking met de Nederlandse Reisopera in La traviata. Reisopera-choreograaf Pim Veulings maakt een choreografie voor negen Scapinodansers en de Syrische danser Ahmad Joudeh in een enscenering van regisseur Floris Visser. De muziek van Verdi, met veel bekende melodieën, wordt gespeeld door het Gelders Orkest olv dirigent Ilyich Rivasde.

Scala
Met Scala maakt choreograaf Ed Wubbe het vervolg op de hitproductie Pearl, een dansdrama in de extravagante sfeer van de barok. De tournee in 2012 was in recordtijd uitverkocht. Topdans, schitterende kostuums en meeslepende barokmuziek van o.a. Vivaldi, live uitgevoerd door Combattimento, vormen opnieuw de ingrediënten. In een operateske enscenering laat Scala niet alleen de schoonheid zien van de baroktijd, maar ook de vele duistere kanten, de intriges en het verval. Scala wordt de eerste Nederlandse dans-‘sequel’.

TWOOLS 18
Scapino heeft een goede naam in het brengen van nieuw talent. Jonge choreografen dragen in belangrijke mate bij aan de vernieuwing en de signatuur van het gezelschap. In TWOOLS 18 maken zes jonge makers hun opwachting in een snel gemonteerde, non-stop dansrollercoaster. Met choreografieën van Joeri Dubbe, Fang-Yu Shen, Ryan Djojokarso, Maciej Kuzminski, Jan Pusch en Marcos Morau.