Google Analytics Alternative Theaterparadijs het online theatermagazine - ‘Dwang' de perfecte mix tussen humor en de harde realiteit van dwangneuroses

‘Dwang' de perfecte mix tussen humor en de harde realiteit van dwangneuroses


‘’De grond is lava, dus als je daarop komt ben je dood!’’ Een heel onschuldig kinderspelletje. Maar wat als je echt gelooft dat je doodgaat als je de grond aanraakt? Dat je pas een goede dag hebt als alles, maar dan ook alles , klopt?

Zaterdag 7 oktober gaat de voorstelling ‘Dwang’ in première in theater de Meervaart in Amsterdam. Geregisseerd door Lara Wakelkamp en Marco Gerris en met vier ijzersterke dansers op het toneel. De één uur durende dansvoorstelling over de realiteit van dwangneuroses, met in de hoofdrol Abdelhadi Baadi, boeit. van begin tot het eind.

In een meeslepende voorstelling waarin Popping, Hiphop en toneel de verbinding aangaan nemen we een kijkje in een vervreemde realiteit. Een wereld waarin gevaar schuilt in de voegen tussen stoeptegels en de meeste saaie dag zorgt voor een onbeschrijfbaar geluk. 

Yordana Rodriguez, Arnold Put en Daphne Scheerlink voeren samen met Abdelhadi Baadi prachtige choreografieën uit die, in samenwerking met Marco Gerris, tot stand zijn gekomen. De mix van humor en harde feiten werken erg goed en ondanks de spannende stiltes tussendoor voelt het publiek zich veilig. Ook het multifunctionele decor komt voor de creatieve dansers goed van pas.

‘Dwang’ is een voorstelling die spreekt voor een groep die dit zelf niet kan, prachtig uitgebeeld in dans en krachtig in spel.

Voor de hele speellijst van ‘Dwang’: www.thisisish.com