Google Analytics Alternative Theaterparadijs het online theatermagazine - Het oeuvre van Annie M.G. Schmidt verwerkt in musical

Het oeuvre van Annie M.G. Schmidt verwerkt in musical

Omdat ik zelf vele jaren in het theater heb gewerkt, heb ik de schrijfster van de vele prachtige en komische liedjes, tv series en musicals gevolgd. Annie M.G. Schmidt. Er is nagenoeg niemand die zoveel repertoire heeft geschreven als deze creator.

Van haar hand zijn series als de ‘Familie Doorsnee’ (1954) , ‘Dikkertje Dap’ (1961), ‘Jip en Janneke’ (1963), ‘Ja zuster, nee zuster’ (1969) en Pluk van de Petteflat (1971). Niet te vergeten de serie musicals die Schmidt in opdracht van producent John de Crane geschreven heeft. ‘Heerlijk duurt het langst’ (1965), ‘En nu naar bed’ (1971), ‘Wat een planeet’ (1973) en ‘Madam’ (1981). Ik heb deze musicals allemaal bezocht en bewonderd. ‘Madam’ bleek achteraf de minst geslaagde productie te zijn. Maar toch knap werk.

Deze verhaaltjes, melodieën en liedjes uit deze producties zijn allemaal verwerkt in de nieuwe musical ‘Was getekend Annie M G Schmidt’. Sommige met een lach en andere weer met een traan. Liedjes die we allemaal kennen. ‘Vluchten kan niet meer’, ‘Romeo en Julius’, ‘Dansen op de vulkaan’, nummers van Wim Sonneveld en vele andere liederen komen als een kralenketting voorbij.

Mooie herinneringen heb ik aan de nummers ‘Herr Heinzelmann’, ‘Wat voor weer zou het zijn in Den Haag’ en ‘Het is over’. Deze nummers heb ik zelf destijds in een ensemble met Conny Stuart voor de televisie in 1967 opgenomen.


Het leven van Annie ging lang niet altijd over rozen en dat is eveneens een aspect wat in de musical belicht wordt. Met haar prachtige stem, gevoel voor humor en liefde voor de Nederlandse taal is Simone Kleinsma de aangewezen actrice om de rol van Annie M.G. Schmidt te vertolken. Zij gunt het publiek een kijkje in het leven van deze vakvrouw.

'Was Getekend, Annie M.G. Schmidt' is nu te bezoeken in de Nederlandse theaters. 
Kijk voor meer informatie en de speellijst op www.stage-entertainment.nl