Google Analytics Alternative Theaterparadijs het online theatermagazine - Recent ontdekte teksten van Lennaert Nijgh én meer in uniek theaterconcert

Recent ontdekte teksten van Lennaert Nijgh én meer in uniek theaterconcert

Op dinsdag 28 november 2017, precies 15 jaar na het overlijden van één van Nederlands grootste tekstdichters gaat in Haarlem in première‘ Een tip van de sluier’: een uitgebreide reeks theaterconcerten over het leven en rijke oeuvre van Lennaert Nijgh. Bijzonder is dat er onlangs in het Literatuurmuseum in Den Haag onontdekte teksten van Nijgh zijn gevonden. Twee van deze teksten zijn voorzien van muziek, geschreven door Frank Boeijen en Han Kooreneef en deze zullen ook worden gespeeld en gezongen.

Wat dreef deze bijzondere man? Wie was die schrijver achter de vele hits van o.a. Boudewijn de Groot en Rob de Nijs? De spil in de voorstelling zijn Lennaerts derde vrouw, zangeres Josee Koning en Jim de Groot die Nijgh via zijn vader heeft leren kennen. De cast is aangevuld met Sjors van der Panne, een hedendaags Nederlandse chansonnier die al meerdere malen grote indruk heeft gemaakt met zijn karakteristieke stemgeluid en tot slot ook tamelijk verassend is de naam van Izaline Calister, een muzikale duizendpoot die weet te ontroeren. De voorstelling staat onder regie van Aike Dirkzwager, de man die eerder o.a. ‘De nazi en de kapper’ regisseerde.

Over Nijghs erfgoed:
Het Land van Maas en Waal, Avond, Malle Babbe, Meester Prikkebeen, Testament, Pastorale, Verdronken vlinder, Meisje van zestien, Liefde van later en Welterusten mijnheer de President. Het zijn allemaal nummers die in ons collectieve geheugen staan gegrift en zijn geschreven door één van de beste tekstschrijvers die Nederland ooit gekend heeft: Lennaert Nijgh. Hij heeft de Nederlandstalige popmuziek volwassen gemaakt.

‘Een tip van de sluier’ tourt door Nederland van 28 november 2017 tot en met 16 maart 2018 met meer dan 40 shows en zal beginnen en eindigen in Haarlem, de stad waar Lennaert Nijgh is geboren en getogen.