Google Analytics Alternative Theaterparadijs het online theatermagazine - Befaamd Iers koor ANUNA naar Nederland met kerstprogramma

Befaamd Iers koor ANUNA naar Nederland met kerstprogramma

Het uit Dublin afkomstige koor Anuna geldt sinds jaar en dag als Ierlands trots op het gebied van a capella zang. Gekleed in stemmige kostuums brengen de koorleden een repertoire dat varieert van middeleeuwse kerkgezangen tot hedendaagse in popmuziek gewortelde eigen composities. Bijna traditioneel komt het koor iedere decembermaand naar Nederland om onvergetelijke kerstshows te verzorgen. Daarbij staan ook veel traditionele kerstgezangen op het programma. Dit jaar met o.a. een show in de Doelen Rotterdam, op 12 december.

Het internationaal befaamde koor werkte vrij recent nog samen met Hozier, beter gezegd deze zanger maakte jaren deel uit van het koor totdat hij zelf internationaal doorbrak met de hit ‘Take Me To The Curch’.
U2 zanger Bono is één van de grootste fans van het Anuna. Het koor heeft een aantal keren bij Bono thuis voor een selectief gezelschap opgetreden.

Orkestleider Michael McGlynn over het koor: “Ik zou Anuna op dit moment zelfs geen koor meer willen noemen, maar een band. Een rockband. Ik sta als dirigent en muzikaal leider niet vóór de koorleden, maar tussen hen in. En we proberen zo organisch mogelijk te klinken, daarom gebruiken we geen enkele microfoon. Alles aan Anuna is natuurlijk. Ook hoe we als leden met elkaar omgaan. We zijn allemaal gelijk en dat klink door in de muziek. Dat maakt ons anders dan de meeste koren. Bij ons is het één voor allen en allen voor één.’’

Zie voor de trailer: https://youtu.be/Fs2sSf_rsGI