Google Analytics Alternative Theaterparadijs het online theatermagazine - Hummelinck Stuurman brengt vier gloednieuwe Nederlandse toneelstukken komend theaterseizoen

Hummelinck Stuurman brengt vier gloednieuwe Nederlandse toneelstukken komend theaterseizoen

Pierre Bokma in inktzwarte komedie Nathan Vecht

Theaterproducent Hummelinck Stuurman Theaterbureau brengt komend theaterseizoen maar liefst vier nieuw geschreven Nederlandse toneelstukken uit. Naast Aquarium van Nathan Vecht, met Pierre Bokma in de hoofdrol, zijn dat Het Achterhuis, bewerkt door Ilja Leonard Pfeiffer, Roem van Ger Thijs en Wijn van Philip Walkate. Al jaren maakt Hummelinck Stuurman zich hard voor het behoud van nieuw Nederlands toneel en presenteert elk seizoen nieuwe Nederlandse toneelstukken, bestaande toneelklassiekers en nieuwe toneelbewerkingen van boeken of films.

Pierre Bokma, Jacqueline Blom, Annick Boer en Guy Clemens zijn komend theaterseizoen te zien in de nieuwe zwarte komedie Aquarium. Dit toneelstuk is geschreven door Nathan Vecht, de schrijver van o.a. Kunsthart en In de ban van Broadway. De voorstelling wordt geregisseerd door Aat Ceelen, die o.a. De Verleiders, Bomans en Doek regisseerde. De première is op 17 februari 2018 in het DeLaMar Theater in Amsterdam en de voorstelling gaat vijf maanden door het land reizen.

Aquarium gaat over het actuele maatschappelijke thema privacy. Hoeveel weet je, met name online, van je buren en van je naasten? Wat wordt er door wie bijgehouden? Deze kwestie inspireerde Nathan Vecht tot het schrijven van deze inktzwarte komedie.

Het verhaal
Televisiepresentatrice Birgit (Jacqueline Blom) en haar jongere geliefde Walter (Guy Clemens) betrekken hun nieuwe appartement. Nog vóór de verhuisdozen zijn uitgepakt, staan de buren op de stoep. De buurman (Pierre Bokma) doet iets bij de inlichtin­gendienst, maar wat, daar kan hij niks over loslaten. De buurvrouw (Annick Boer) zegt er ook niks over. Birgit kan haar nieuwsgie­righeid niet bedwingen en wil weten of ze wordt afgeluisterd. Als er geen dossier over Birgit blijkt te bestaan, maar wel over Walter, is er geen weg meer terug. Wat begon als een onschuldige ontmoeting, verandert al snel in een nachtmerrie.

Aquarium reist van begin februari tot en met juni 2018 door Nederland. Meer informatie, beeldmateriaal en de
speellijst te vinden op www.toptheater.nl

Bekijk het aankondigingsfilmpje: https://youtu.be/hIiQhLmUxkE