Google Analytics Alternative Gouwe Pinda’s

Na het succesvolle Ouwe Pinda’s in 2014 komt Rudolphi Producties komend seizoen terug met Gouwe Pinda’s.
 
In het seizoen 2013/2014 toerde Ouwe Pinda’s, een voorstelling van Rudolphi Producties gemaakt door Bodil de la Parra en Nadja Hüpscher, succesvol door het land. Nu zijn zij terug met Gouwe Pinda’s, bijgestaan door Esther Scheldwacht. Paul Knieriem voert weer de regie.
 
Over de voorstelling:
In de tragikomische theatervoorstelling Gouwe Pinda’s slijten drie Indische zussen van in de zeventig hun dagen in een serviceflat. Met hun bijbehorende gewoontes en ingesleten verhoudingen, leven ze onafscheidelijk van elkaar in een tropische cocon. Als er een album opduikt met foto’s uit hun jeugd in voormalig Nederlands-Indië, gaat het verleden op de schop en komen de verhoudingen op scherp te staan. Een portret van drie zussen die niet alleen worstelen met zichzelf en met elkaar, maar ook met hun koloniale achtergrond en verleden.
 
Credits:
spel: Nadja Hüpscher, Bodil de la Parra , Esther Scheldwacht, tekst: Bodil de la Parra, regie: Paul Knieriem, beeld: Noah Valentyn.
 
 
Bodil de la Parra is naast actrice ook toneelschrijfster. Haar persoonlijke voorstellingen Orgeade Overzee en De Rode Urn werden beiden geproduceerd door Theatercombinatie Bellevue / Nieuwe de la Mar. Ze schreef en speelde o.a. voor het Noord Nederlands Toneel, het Zuidelijk Toneel, Orkater en Jeugdtheater Artemis. Voor deze laatste  schreef ze Victor en ik, wat in 2000 genomineerd werd voor de Taalunie Toneel-schrijfprijs.  Ze was jarenlang een van de vaste gezichten van Het Amsterdamse Bostheater. De voorstellingen Onder Vrouwen 1 & 2, die de la Parra samen met Wimie Wilhelm en Margôt Ros schreef en speelde, oogstten volle zalen. Ouwe Pinda´s, dat zij samen met Nadja Hüpscher schreef en speelde, kwam in 2013 uit bij Rudolphi Producties. In het afgelopen seizoen was zij te zien in de televisieserie KLEM.
 
Nadja Hüpscher kreeg grote bekendheid door haar rollen in films en televisieseries als Simon, De Boekverfilming, waarvoor ze het Gouden Kalf voor Beste Actrice ontving, Uitgesloten, De Afdeling en Levenslied. In het theater speelde Nadja o.a. in Wina Zingt van het RO Theater, bij Orkater in de voorstelling Bloedband en in de succesvolle Paradeproductie Irritant. In 2015 speelde ze op De Parade haar solovoorstelling Gratis in je hol. Dit jaar was ze o.a. te zien in de televisieseries Mouna’s keuken en Bluf. Daarnaast is Hüpscher zich aan het ontwikkelen als scenarioschrijver en bekend van haar columns in Het Parool , Viva en haar boek getiteld In het Wild. 
 
Esther Scheldwacht is als actrice 25 jaar verbonden geweest aan het Ro Theater. Naast acteren is zij ook gaan regisseren, schrijven en begeleiden. De afgelopen jaren was zij te zien in o.a. Branden en Mighty Society 10 en in haar eigen solovoorstelling De Sunshine Show (geselecteerd voor Theaterfestival 2013). Daarna schreef en regisseerde ze Stefan de Walle in Op een mooie Pinksterdag, een coproductie met het Nationale Toneel waar ze regelmatig ook als actrice werkt (o.a. Medea, Genesis). In 2016/2017 was ze opnieuw te zien in een eigen stuk Helga Maria Baumgarten en  samen met Kees Hulst in de voorstelling Hoe mooi alles van Stichting Tweeheid. Komend seizoen speelt ze naast Gouwe Pinda's in Twee Korea's van het Nationaal Theater.
 
Rudolphi Producties is de artistieke thuishaven voor zelfstandige theatermakers en pas afgestudeerd theatertalent. Makers met een voorliefde voor theater dat dicht op de huid van de samenleving zit. Rudolphi Producties kiest voor theater dat verbaast, ontroert, schuurt en verrast.
Te zien:

Première: vrijdag 17 november in De Toneelschuur, te Haarlem.
Tournee van 10 nov. 2017 t/m 27 jan. 2018
Meer informatie en de volledige speellijst zie: www.rudolphiproducties.nl