Google Analytics Alternative Theaterparadijs het online theatermagazine - Duister sprookje van Freek Vielen

Duister sprookje van Freek Vielen

Van 13 september t/m 25 januari staat de theatervoorstelling De Aankomst van de Titanic (en andere heldendichten) in de Nederlandse en Belgische theaters. Dit duistere sprookje van Freek Vielen gaat over de rafelranden van Europa. Over goudkoorts en wensdromen, over wachten, vluchten en vastzitten. 
De Aankomst van de Titanic (en andere heldendichten) gaat over kleine mensen met grote dromen en de heldenmoed die het vergt om er het beste van te maken. En hoe algemeen beleid in botsing komt met individuele belangen en gevoelens. Theatermaker Freek Vielen giet politiek en maatschappelijk geladen thema’s in een poëtisch verhaal, een fabel die deze tijd overstijgt. 
Freek Vielen heeft Woordkunst gestudeerd in Antwerpen en is documentairemaker en theatermaker. Hij leidt samen met Rebekka de Wit en Suzanne Grotenhuis het Vlaamse theatergezelschap De Nwe Tijd. Freek Vielen staat momenteel met de voorstelling Niets in de theaters. Deze voorstelling is gebaseerd op het bekroonde boek van de Deense schrijfster Janne Teller. Niets is geselecteerd door het Vlaamse theaterfestival 2017 en staat begin september op het Nederlandse theaterfestival.
Als verdieping op deze voorstelling organiseren we i.s.m. ArtEZ hogeschool voor de kunsten elke derde woensdag van de maand een verdiepend programma: de salons. In totaal worden er vijf salons georganiseerd waarin onder andere dichter Maarten van der Graaff en schrijver Jeroen Olyslaegers discussiëren over de thema’s uit het stuk. Centraal staat de vraag hoe kunst zich verhoudt tot de maatschappij en wat kunst kan betekenen in deze tijd. 

De Aankomst van de Titanic (en andere heldendichten)
Datum: 13 t/m 17 september
Locatie:  Theater a/d Rijn, Arnhem
Aanvang: 20:00u
Entree: € 13,50 / €7,50 (CJP/student) / €5,- (ArtEZ student/docent) 
Meer info en kaartverkoop: www.denieuweoost.nl