Het zout bleef maar stromen uit de handen van de grootste goochelaar aller tijden: Fred Kaps (1926-1980)

Fred Kaps, bij een groot publiek bekend als drievoudig wereldkampioen goochelen, overleed 40 jaar geleden. Op donderdag 19 november 2020 wordt het boek Fred Kaps, meestergoochelaar gepresenteerd, over de oervader van alle goochelaars. Hans Kazàn, Hans Klok en Victor Mids werden door de grootmeester geïnspireerd en deelden hun herinneringen. Kaps vernieuwde het goochelen, trad op in grote Amerikaanse televisieshows en stond in programma’s met Wim Kan, The Rolling Stones en The Beatles.

40 jaar na zijn overlijden publiceert het jonge goocheltalent Michel van Zeist (27) een boek over Fred Kaps. Hij sprak voor deze publicatie met Kaps’ familie, collega’s en vrienden uit die tijd. En met pianist Tonny Eyk, die de muziek verzorgde bij de acts van de meervoudig wereldkampioen. “Van vakbroeders hoorde ik veel anekdotes over de zouttruc. Fascinerend. Het zout bleef maar stromen uit zijn handen, en het publiek en collega’s keken ademloos toe.” Graag laat Van Zeist het grote publiek weer even wegdromen naar de monstercarrière van Kaps. “Fred Kaps was en is de Johan Cruijff van de goochelkunst. Hij trad op in theaters en paleizen, voor koningen en prinsen. Iedereen in de goochelwereld kent hem nog steeds. Hij kon zelfs de groten uit het vak verbijsteren, soms zelfs met hun eigen trucs.”

Hans Kazàn schreef het voorwoord voor het boek Fred Kaps, meestergoochelaar en is beschikbaar voor interviews. Ook Michel van Zeist vertelt graag en begeesterd over zijn grote voorbeeld en alles wat hij te weten is gekomen over Kaps. En als u wilt, goochelt hij iets voor u op radio of tv.

Fred Kaps, meestergoochelaar is vanaf 20 november leverbaar via twee goochelwinkels en online. Halverwege december is het boek te verkrijgen bij de bekende boekhandels, waaronder Bol.com.
Dynamite Magic Shop
The Magicshop