Theater Terra, bekend van onder andere Kikker, Koning Arthur en Raad eens hoeveel ik van je hou, brengt vanaf komend najaar drie nieuwe familievoorstellingen naar de Nederlandse en Vlaamse theaters. De Kabouter, uit de wereldberoemde boeken van Rien Poortvliet, komt vanaf september tot leven in een nieuwe familievoorstelling. Vanaf oktober is Dummie de Mummie te zien in de theaters, gebaseerd op de boeken van Tosca Menten. Tenslotte gaat in januari De Vliegende Hollander in première, naar de bekende Nederlandse legende over een spookschip.  

De Kabouter In een magisch moment betreedt Lise het boek van de kabouters en beleeft ze met haar nieuwe kaboutervriendjes een groot avontuur. Ze reizen op de rug van een gans, in de bek van een leeuw en in een luchtballon naar de Noordpool, de enige plek op de wereld waar nog kabouters wonen die gedachten kunnen lezen en met dieren kunnen praten.

Daar aangekomen probeert Lise het sprookje van de kabouters te redden, voordat kinderen over de hele wereld de kabouters zijn vergeten. Zou haar dat lukken? Dat zie je in het theater! Want jij gelooft toch ook dat de kabouters écht bestaan? De Kabouter is een familievoorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar, naar de boeken van Rien Poortvliet en Wil Huygen. Te zien van september 2016 tot en met februari 2017.  

Dummie de Mummie Stel je voor. Je heet Goos Guts, je wordt op school altijd als laatste gekozen met gym en je leest liever dan dat je voetbalt. Je woont in het saaiste dorp van de wereld, tot je op een dag je slaapkamer binnenloopt en je iets vies ruikt. Je kijkt rond en ziet een mummie in je bed. Een kleine mummie van vierduizend jaar oud, die niet alleen springlevend en nieuwsgierig is, maar ook helemaal alleen. Wat doe je dan?  

Dummie de Mummie is de avontuurlijke familievoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar, over de grenzeloze vriendschap tussen een gewone jongen en een springlevende mummie. Spannend en ontroerend, met veel humor en muziek! Naar de boeken van Tosca Menten, te zien van oktober 2016 tot en met maart 2017.  

De Vliegende Hollander Kapitein van der Decken was een dappere, maar roekeloze zeeman. Zijn schip lag voor anker, omdat een storm hem tegenhield. Zonder geduld, besloot de kapitein toch uit te varen: “Storm of geen storm, al moet ik varen tot het einde der dagen, niemand zal mij tegenhouden!” De stuurman smeekte hem te wachten, maar de kapitein voer weg en tekende zijn noodlot: het schip veranderde in een spookschip, dat werd gedoemd om voor eeuwig rond te varen over zee.  

Beleef de spannende legende van het spookschip De Vliegende Hollander in het theater, in de nieuwe familievoorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar! Te zien van januari tot en met april 2017.  

De kaartverkoop voor De Kabouter, Dummie de Mummie en De Vliegende Hollander start in mei 2016 bij de Nederlandse en Vlaamse theaters. De voorstellingen van Theater Terra worden mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten. Voor meer informatie, kijk op www.theaterterra.nl