Op 25 september 2016 was de eerste voorstelling van ‘De Nieuwe Kleren van de Keizer’ in theater De Lampegiet in Veenendaal. Voor de mooiste kleurplaat, die voor aanvang van de voorstelling wordt ingeleverd in het theater is er een leuke prijs! Het 6+ publiek en de ‘groteren’ waren enthousiast en hadden een ontzettend leuke middag. Na afloop was er een Meet&Greet met de hele cast in de foyer van het theater.

Voor of na de voorstelling ‘De Nieuwe Kleren van de Keizer’ kan een uniek boek worden gekocht . Het sprookje wordt in het boek vertelt aan de hand van de voorstelling, met prachtige tekeningen gemaakt door Kyo den Braver en tekst van Hans Langhout.  Het eerste exemplaar van dit boek werd na de voorstelling door Anne-Wil Blankers aan Keizer Alfonds uitgereikt.

Lees binnenkort meer over de voorstelling in ons première verslag. De première vindt plaats op zondag 9 oktober. 

Cast:

Keizer Alfons: Sabrine Hallewas
Zijn moeder: Mascha Bakker
De kamerheer: Hans Langhout
Minister van Financiën: Roland Posthuma
Engelien: Käthe Staallekker
Huupke: Brian Verhagen
Roodkapje: Quinty Appel
Wachter/kok: Jorgen Veninga

Het verhaal

Alfons wordt geplaagd op het schoolplein. Hij mag niet meespelen met de anderen. Ze vinden zijn kleding niet ‘hip’ genoeg. Verdrietig blijft hij alleen achter en dan begint hij te fantaseren dat hij alles heeft wat zijn hartje begeert… Opeens is hij keizer! Met een groot paleis, een heleboel vriendjes, personeel dat alles doet wat hij hen opdraagt en geld genoeg om te kopen wat hij maar wil! Zijn grootste passie is mooie kleren. Ook al zeggen de mensen om hem heen dat hij ook aan andere dingen zijn geld moet uitgeven, doet hij alleen waar hij zin in heeft. Maar of hij daar gelukkig van wordt?

In deze vrolijke voorstelling vertellen acht acteurs het mooie en beroemde sprookje van Hans Christian Andersen. In prachtige kostuums en met leuke liedjes maken ze duidelijk dat je met ijdelheid niet ver komt in het leven…