Op vrijdag 23 december 2016 beleeft de voorstelling Liefde (8+) van Maas theater en dans haar première in Maaspodium, Rotterdam. Regisseur Moniek Merkx maakt een uitbundig fysiek spektakel: hartverwarmend danstheater voor de hele familie. Met dezelfde cast en hetzelfde decor maakt Merkx ook nog een kleutervoorstelling over de liefde: Lief (4+). Na een kerstweek in Maaspodium reist Maas tot en met 8 april 2017 door het land met Liefde en Lief. Van de makers van Alice in Wonderland (Gouden Krekel 2016 voor decor).

Liefde (8+): hartverwarmend danstheater

In een uitbundig fysiek spektakel oefenen acht performers de liefde. Met vallen en opstaan. Alle seizoenen van de liefde komen langs: zonnig en stormachtig, sprookjes- en kalverliefde, wilde en verstilde liefde. Ieder jaargetij krijgt een eigen kleur. Dompel je onder in deze feestelijke, kleurrijke mix van knuffels, Bollywood, disco, prinsen met witte paarden, hoge hakken, eerste zoenen, onhandige serenades en een wild waterballet.

Liefde is hartverwarmend danstheater, zonder gebruiksaanwijzing of happy end garantie, van de makers van onder andere Alleen op de wereld, Voorjaarsoffer en Alice in Wonderland.

Moniek Merkx over voorstelling Liefde
“Ik kijk erg uit naar Liefde. Als we roze kalverliefde gaan dansen, rood en vurig in elkaars armen springen, in een oranje herfststorm belanden en vijftien minuten witte (of zwarte) sneeuw uit het plafond laten dwarrelen. Ik heb zin in heel veel vurige, warme, open, onhandige, schattige, pittige, lompe, mooie, wonderlijke liefde, geserveerd met taart en slagroom. Of iets anders.”

Lief (4+) 

Met de cast en het decor van Liefde, werktitel maakt Moniek Merkx ook een voorstelling voor 4+ over de liefde: Lief, voor kleuters én ouders. Poppenmoedertjes, bergen zachte knuffels, troosten en vadertje en moedertje spelen. Kleuters zijn meesters in even in de schoenen van hun vader, moeder of juf staan. Liefde pur sang. In een zachtmoedig fysiek spektakel onderzoeken we dit fenomeen. 

Moniek Merkx 

Moniek Merkx is vanaf 1 januari 2013 artistiek directeur van Maas theater en dans. Daarvoor was ze artistiek leider, schrijver en regisseur bij theatergroep Max.. Verder schreef ze voor en regisseerde ze bij onder meer Suver Nuver, Boogaerdt/VanderSchoot, De Ploeg, Onafhankelijk Toneel, Theater Artemis en bij het grootste jeugdtheatergezelschap in de VS, The Children’s Theatre Company in Minneapolis. In 2003 won ze met dit gezelschap samen de Tony Award. Voor haar werk ontving ze in Nederland meerdere jeugdtheaterprijzen en de VSCD Mimeprijs. Bij Max. maakte Merkx onder andere De vijfde kamer (Theaterfestival), Dochters van Lear (Zilveren Krekel), Peter Pan was hier, Help (in Nederland en de VS), Kortjakje en Staal. Bij Maas maakte ze City of Dreams, de grotezaalvoorstelling Alleen op de wereld, Het verhaal van de getallen, Voorjaarsoffer, Ben niet bang en Alice in Wonderland (Zilveren Krekel 2015/2016). In seizoen 16/17 maakt ze bij Maas Liefde, werktitel en coacht zij de makers van Loslopend wild.

Maas theater en dans voor jong publiek

Maas maakt volwassen voorstellingen voor jonge mensen, fysiek, fantasievol en uitgesproken in alles. Maas ontregelt en verleidt met theater, dans, muziek, mime, film, animaties, techniek en nog veel meer. Met veel vriendelijke, ploeterende, liefdevolle, levende mensen en een open, uitdagende blik. Maas heeft een eigen podium in Rotterdam, het Maaspodium.