Fource is klaar voor finale Junior Songfestival

Op zaterdag 18 november vertrekt de boyband Fource vanaf luchthaven Schiphol naar Georgië waar ze Nederland op 26 november zondag zullen vertegenwoordigen op het Junior Songfestival. Fans van de groep zijn in alle vroegte naar Schiphol gekomen om hun idolen uit te zwaaien en sommigen hadden er heel wat voor over. Om zes uur uit Oldenzaal vertrekken om de vier nog even succes te kunnen wensen en nog even samen op de foto te gaan.

Fource
Fource bestaat uit Niels (12) uit Nijmegen, Max (14) uit Roosendaal, Jannes (13) uit Berkel-Enschot en Ian (13) uit Amsterdam. De vier jongens hebben allemaal apart auditie gedaan met de hoop op Nederland te mogen vertegenwoordigen in Georgië. Vervolgens werden ze uitgenodigd voor nog een auditieronde. Daar werd al snel duidelijk dat ze een boyband zouden gaan vormen. De jury van het Songfestival liet de jongens tijdens de auditie weten dat ze meer brood zagen in in een groepje van vier dan in vier eenlingen en zo werd de boyband Fource geboren.

De 15e editie van de Junior Eurovisie Songfestival is op 26 november in Tblisi, de hoofdstad van Georgië. Het gaat tussen zestien landen. De eerste editie was in 2003 in Kopenhagen en in 2007 was Rotterdam gaststad, in 2012 Amsterdam. Nederland heeft aan alle edities meegedaan en won zelfs in 2009. De uit Best afkomstige Ralf Mackenbach won met het nummer 'Click clack'.

De finale belooft een spectaculaire show te worden met een gloednieuw stemsysteem. Er kan namelijk online gestemd worden vanaf 24 november. En voor het eerst is het dit jaar ook toegestaan om op het eigen land te stemmen! Met het nummer “Love me” hopen de vier veel stemmen binnen te halen en veel punten te krijgen van de vakjury.

Een paar dagen voor de finale heeft Theaterparadijs nog even de tijd voor een kort interview met de jongens.

Hoe voelt het om Nederland te mogen vertegenwoordigen op het Junior Eurovisie Songfestival in Georgië?
Fource: We zijn er echt super trots op dat we Nederland mogen vertegenwoordigen in Georgië. We hebben heel hard gewerkt, heel veel zang- en danslessen gehad, dus we hebben er vooral gewoon heel veel zin in.

Wat staat er in aanloop naar komende zondag nog allemaal op jullie programma in Georgië?
Fource: Heel veel! We zijn in de studio geweest om ons stukje van het gezamenlijk nummer in te zingen, we zijn met de bus door de stad gegaan om op de mooiste plekken te komen voor de videoclip van 'Love Me' die we hier in Tblisi gaan opnemen. Maar we hebben ook zang- en dansles in het hotel, repetities op het grote podium en we gaan de hele show nog oefenen. Gelukkig is er ook nog tijd om gewoon te kletsen met de andere kandidaten.

Hebben jullie alle andere liedjes al gehoord en wat worden jullie grootste concurrenten denken jullie?
Fource: We hebben nog niet alles live gehoord. We hadden natuurlijk al wel alle andere kandidaten opgezocht voordat we vertrokken, maar dat is toch anders dan live. Heel veel landen zijn heel erg goed! Malta heeft een leuk nummer, maar ook Servië en Rusland zijn super goed op dat grote podium.

Wat verwachten jullie van de finale komende zondag?
Fource: Dat we gaan genieten!! En hopelijk top 10, maar dat maakt ons eigenlijk niet zoveel uit. We zijn hier en we gaan ons best doen.

Zijn jullie zenuwachtig om voor zo'n groot publiek te moeten zingen, de hele wereld kijkt immers mee?
Fource: Niet heel erg, een klein beetje. Maar misschien vlak voor de grote show… dat zien we dan wel.

Zijn er al plannen wat jullie na dit Songfestival gaan doen?
We gaan sowieso wel leuke dingen doen, zo mogen we optreden bij Kerst met de Zandtovenaar op NPO Zapp en optreden bij het 15 jaar Junior Songfestival concert.

Stemmen kan via  www.junioreurovision.tv en hier is tevens meer informatie te vinden.