Succestournee familievoorstelling Wij gaan op berenjacht

Een uitverkochte tournee in 2015, lovende woorden van de pers, prachtige reacties van het publiek en de Zilveren Krekel voor beste podiumprestatie zijn aanleiding voor de reprise van Wij gaan op berenjacht. De 4+ familievoorstelling, gebaseerd op het zeer bekende en geliefde prentenboek van Michael Rosen, speelt van 12 januari t/m 11 maart 2018 opnieuw in theaters in Nederland en België. Wij gaan op berenjacht is een coproductie van Theater Sonnevanck en Silbersee.

Veel kinderen én hun ouders zijn opgegroeid met het prentenboek en kennen het van a tot z. In deze muziektheaterversie vertellen vijf zingende acteurs en een danser het verhaal van de vader, zijn kinderen en hun hond die samen op berenjacht gaan. Met betoverende muziek, spel, beeld en beweging. En een actieve muzikale rol voor de kinderen in het publiek.

Wij gaan op berenjacht is een familievoorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar. Over moedig zijn, met zijn allen dwars door de modder en de sneeuwstorm sjouwen, over óvermoedig zijn en samen lekker bang zijn onder de dekens.

Prijswinnend decor
Voor haar decor- en kostuumontwerp ontving Morgana Machado Marques de Zilveren Krekel 2016 in de categorie ‘meest indrukwekkende podiumprestatie’. Uit het Juryrapport van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD): ‘De inventiviteit van Marques is de stuwende kracht achter vertelling én verbeelding. Ze maakt het schier onmogelijke mogelijk.’

Ook de pers was lovend over de voorstelling. De Theaterkrant gaf vijf sterren: ’Er zijn maar weinig welke-leeftijd-dan-ook-plus-voorstellingen waarbij echt alles klopt. Dit is er een van’. De Volkskrant noemde het ‘Moedig muziektheater naar een voorleesboek over moedig zijn’ en gaf vier sterren.

Meer informatie over Wij gaan op berenjacht op https://www.sonnevanck.nl/voorstelling/wij-gaan-op-berenjacht-reprise 

Credits
Tekst ‘Wij gaan op berenjacht’ van Michael Rosen in de vertaling van Ernst van Altena | Regie Flora Verbrugge | Compositie David Dramm | Muzikale leiding Romain Bischoff | Spel & zang Jennifer Claire van der Hart, Sterre Konijn, Kadri Tegelmann, Tiemo Wang, Maarten Vinkenoog en Chérif Zaouali | Decor- & kostuumontwerp Morgana Machado Marques | Dramaturgie Wout van Tongeren | Klankontwerp Wouter Snoei | Lichtontwerp Jeroen van Terheijden | Techniek Marc Klaver en Gert-Jan Bos