Dankzij de sociaal wat onhandige journaliste Pia Putman maakt het publiek in Pia’s gloednieuwe radio-programma ‘PIA OP PAD’ kennis met Dobber. Dobber is nog nooit op de radio geweest, want Dobber is geboren als een eend. Een eend met een verhaal, dat volgens Pia schreeuwt om een radioreportage. Dobber weet namelijk niet of hij wel een eend is. Is hij niet een mens? Of iets er tussenin?

Om een antwoord te vinden op deze prangende vraag vertrouwt hij ons en Pia zijn levensverhaal toe. Wat volgt is een spannende en muzikale roadtrip op zoek naar Het Grote Geluk, aan de hand van kleurrijke en hilarische scènes uit een eendenleven vol pech en ongeluk. Eendje (6+) is een muzikale en vrolijke ode aan de buitenstaander. Over nergens bij horen en anders zijn. 
 Over nieuwsgierig blijven en jezelf worden.


spel & tekst: Kim van Zeben regie & tekst: Marije Gubbels muziek: Keez Groenteman, Jan Groenteman, Timon Koomen poppen: Marlyn Coetsier, Tamar Stalenhoef decorontwerp: Marlies Schot lichtontwerp: Desirée van Gelderen techniek: Johan de Koeijer, Nienke Tjallingii dramaturgisch advies: Manon Wittebol impresariaat: Theaterbureau Slot zakelijke leiding: Nora Duijf publiciteit: Floyd Koster


Kim van Zeben is actrice en theatermaker. Ze speelde vele rollen in (muziek) theatervoorstellingen zoals o.a. Minoes, Jip en Janneke en Woef Side Story. Ze maakte diverse goed ontvangen cabaretvoorstellingen en werd drie keer genomineerd voor een Musical Award voor Beste vrouwelijke bijrol. Ook presenteert zij dit seizoen de Cabarestafette. In 2017 richtte zij haar eigen stichting op: Kim van Zeben Theaterproucties. Eendje is de eerste theatervoorstelling voor jong en oud die ze onder deze naam uitbrengt en produceert.
Marije Gubbels is freelance theatermaker. Haar regie van Wintersprookje leverde acht Musical Award Nominaties op. Ze is als vaste gastregisseur verbonden aan jeugdtheater Sonnevanck en ontving een Zilveren Krekel voor zowel Tijl Uilenspiegel (tekst + regie) als voor Edward Scharenhand (tekst + regie). Voor volwassenen maakte ze muziektheater-voorstellingen onder de naam tgBloodyMary. Momenteel regisseert en schrijft ze ook voor o.a. Bos Theaterproducties. 


Speeldata: 23 september 2018 t/m 28 april 2019
 Premiere: vrijdag 12 oktober, 19:00 uur
 Locatie: Zaantheater, Zaandam

Meer informatie: www.kimvanzeben.nl  & www.facebook.com/kimvanzebenspeelt