Opgewekt loopt het gemengde publiek de blauwe zaal in van het Meervaart theater in Amsterdam. Giechelende kinderen betreden verwachtingsvol de stoelen, samen met hun ouders, verslaggevers en wat ouderen. Als de lichten langzaam dimmen en het stil wordt in de zaal komt Pieter Tiddens met rood geruite jurk en elfen-lange vlechten het podium oplopen. ‘Hoi ik ben Grietje ik ben 11 jaar oud en hier woont mijn oma’. De voorstelling kan beginnen en de kinderen in de zaal hoor je zachtjes grinniken.

Een uur lang wordt het verhaal van Rimpelsteeltje op een grappige en sprookjesachtige manier verteld. De enige twee acteurs Pieter Tiddens en Marlies Helder spelen zonder enige moeite alle personages. Van de kwetsbare oma Rimpelsteeltje die kwijt is tot aan de kibbelende zussen Kat, Muis en Zus. Dat oma Rimpelsteeltje vergeetachtig raakt wordt op een speelse manier laten zien waardoor de voorstelling een mooie brug slaat tussen kinderen en ouderen.
Ook het decor laat goed aan de verbeelding over. De met kranten beplakte huisjes wisselen zich af en tonen elk een deurtje waarvandaan de personages opnieuw tot leven komen. De voorstelling is krachtig, lief en ontwapenend en zit vol humor en ontroerende liedjes.

Na afloop loopt het publiek enthousiast de zaal uit. Vooral de kinderen lijken nog na te genieten en vonden de voorstelling vooral grappig, “vooral oma, die zei zulke gekke dingen”. Oftewel, een mooi en openhartig stuk die absoluut de moeite waard is. Met of zonder kinderen.

Geschreven en gespeeld door: Marlies Helder en Pieter Tiddens
Regie: Domenico Mertens
Decor: Jolanda Lanslots
Kostuums: Regina Rorije
Muziek : Marlies Helder
Dramaturgie: Annemarie Wenzel
Vormgeving: Donald Beekman
Publiciteit: Elselien Leemhuis
Fotografie: Joke Schot

Kijk hier voor meer informatie en kaarten.

Gezien op zaterdag 6 oktober in de Meervaart Amsterdam