Première Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Heks


Zondag 13 oktober was het feest in de Goudse Schouwburg, want het was de dag van de Première van Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Heks.


Het verhaal:

Op een nacht rent Dolfje Weerwolfje (Luca Gielissen) per ongeluk het Weerwolvenbos uit, het Heksenbos in. Van Opa Weerwolf mag hij daar absoluut niet komen, want weerwolven en heksen gaan niet samen. Dan leert hij Foeksia (Caitlynn van der Meer) kennen, een grappig en lief miniheksje, dat bij haar vader Kwark de Tovenaar woont. Ze worden vriendjes. Als de moerasheks, juf Minuul, erachter komt dat er een weerwolf in het Heksenbos is, wordt Dolfje gevangen genomen. Dan barst de strijd los tussen de heksen en de weerwolven. Foeksia weet niet wat ze moet doen. Zal Dolfje ooit nog vrijkomen?

Het toneel is omgevormd tot een eng, donker bos van omgekeerde bezemstelen en een grote volle maan. Stipt 16.00 uur als de zaal helemaal vol zit, gaat de musical van start. De voorstelling start met Dolfje Weerwolfje en opa Weerwolf. De kleine weerwolf is schitterend om te zien en te horen. Hij zingt prachtig en speelt vol overtuiging. Daarna verschijnt de kleine Foeksia de Heks. Een heerlijk eigenwijs heksje dat eveneens de sterren van de hemel zingt en acteert. Ook de volwassen acteurs; Juf Minuul, Kwark de Tovenaar en Opa Weerwolf zijn een mooie aanvulling in het geheel. Zij zorgen voor de nodige humor als Juf Minuul per ongeluk een liefdestoverdrank drinkt en tot over haar oren verliefd wordt op opa Weerwolf.


Er zit vaart in de musical. In een hoog tempo wisselt het decor van Heksenbos naar Weerwolvenbos. Dit alles loopt zeer gesmeerd en zo nu en dan wordt de zaal erbij betrokken. Dolfje Weerwolfje verstopt zich in de zaal tot grote hilariteit onder de kinderen. En ook een moeder uit de zaal wordt omgevormd tot hulpheks. Na de vijf kwartier durende voorstelling is er een mooi einde waarbij de Weerwolven en Heksen met elkaar samen verder zullen leven. Er volgt een daverend applaus waaruit wel blijkt dat de hele zaal genoten heeft!

‘Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks’ is dé nieuwe familiemusical, vol leuke liedjes, mystieke wezens, grappige tovertrucs en betoverende liefdesdrankjes. Kom naar deze magische voorstelling in het theater. Wakkabakkaboe!’ Wat mij betreft krijgt deze voorstelling 4 sterren, want ik heb geen negatieve of langdradige aspecten kunnen ontdekken. Zelfs voor de ouders is het een erg leuke voorstelling!


Cast Finn Poncin, Bente van den Brand, Danny Westerweel, Pascalle Langhorst, Caitlynn van der Meer, Luca Gielissen
Regie & Script Jasper Verheugd
Muziek en liedteksten Peter van de Witte
Decor en kostuums Joris van Veldhoven
Lichtontwerp Uri Rapaport

Kijk hier voor meer informatie

Gezien: 13 oktober 2019 Goudse Schouwburg