Door Marit van Eisden / Foto Andy Doornhein

Gebaseerd op het bekende kinderboek ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ is nu de gelijknamige voorstelling in de theaters te zien.  Met in de hoofdrol natuurlijk Grote Haas en Hazeltje. Een voorstelling voor de allerkleinste fans en hun familie en vriendjes.

Als het bos vroeg in de ochtend tot leven komt, ontwaken ook Grote Haas en Hazeltje. Samen  starten zij hun dag met ochtendgymnastiek. Achter je neus aan, achter je staart aan…

Hazeltje wil Grote Haas helpen het zoeken van eten, maar Hazeltje is nog niet groot genoeg. Hij moet minstens net zo groot zijn als het hek, iets wat Hazeltje erg jammer vindt. Hij doet er dan ook alles aan om zo snel mogelijk te groeien. Iets wat Hazeltje ook graag doet is Grote Haas vertellen hoeveel hij van hem houdt. Dit doet Hazeltje door verschillende voorbeelden te geven. Ook Grote Haas houdt heel veel van Hazeltje en doet dan ook graag mee met dit spelletje.

De poppen die worden gebruikt zijn prachtig. Niet alleen Grote Haas en Hazeltje, maar ook de zwanen, de kikker, de vlinders en de bijen, allemaal zijn ze even schattig en mooi. De mensen die de poppen bespelen zijn natuurlijk de echte ‘sterren’ van de voorstelling. Wesley de Ridder en Eric Jan Lens brengen Hazeltje en Grote Haas tot leven en zij doen dit met alles wat ze in zich hebben. Zelfs de mimiek van hun gezichten doen mee in het spel. Dit geldt ook voor Sanne Franssen die zich enthousiast over het toneel beweegt. Zij neemt meerdere dierenrollen voor haar rekening en helpt waar nodig. Scriptschrijver Dick Feld is de laatste speler en heeft duidelijk veel plezier in het bespelen van de poppen. De kleintjes in het publiek zien in elk geval niet dat de poppen bestuurt worden door de spelers. Het blijft voor hun dus een magisch schouwspel, wat mede door het decor wordt bewerkstelligt.

De voorstelling speelt zich af in het bos waar Hazeltje en Grote Haas wonen en het mooie decor spreekt voor zich. Het is leuk om te zien hoe de seizoenen wisselen middels simpele trucjes. Voor de kinderen is het meteen duidelijk wat het is en tegelijkertijd leerzaam. 

De voorstelling duurt een uurtje, wat precies goed is voor deze leeftijd. 

Kijk voor meer informatie en de speellijst op www.theaterterra.nl