Ilse Warringa, Elise Schaap, Peter Blok, Rop Verheijen en Tjitske Reidinga staan momenteel samen in het theater met de voorstelling Single Camping. Namen van wie het humoristische kunnen al meer dan eens bewezen zijn in het theater of op tv, in series als De familie Kruys, De Luizenmoeder en Gooische Vrouwen.
Het leven van een single gaat niet altijd over rozen. Genoeg reden voor Christel en Johannie om een Single Camping te beginnen. Een camping om tot je ware zelf te komen, waar je mede campinggenoten beter leert kennen en waar je kan deelnemen aan de verschillende activiteiten. Maar er zijn ook regels waar je je aan moet houden. Zo is elke seksuele handeling uit den boze.
In de eerste akte leren we de personages en hun karakters kennen. De dwangmatige Ch(g)ristel, gespeeld door Ilse Warringa weet precies wat er gebeuren moet op de camping en hoe men zich behoort te gedragen. Warringa, die eveneens samen met Verheijen verantwoordelijk is voor het script, weet als geen ander een neurotisch karakter neer te zetten. Rob Verheijen is haar partner, of beter gezegd ex partner, Johannie. Hij is lollig met zijn fluit en opmerkingen, maar flauw als clown. De rol van Francesca, Tjiske Reidinga, is me niet helemaal duidelijk. Is ze een eenzame moeder vol wrok over haar scheiding? De hippe oudere vlogster die gek is op zwarte kleding of is het toch meer een ghotic figuur? Haar warrige karkater komt geregeld hysterisch over. Peter Blok is Menno, de enige man op de camping. Hij kan dan ook rekenen op de nodige aandacht van zijn vrouwelijke campinggenoten. Leuke rol van Blok vol dubbelzinnigheid. Elise Schaap geeft gestalte aan de Haagse Sandy en doet dit vol overgave. Barbie 2.0. Daarnaast speelt Schaap eveneens de rol van de aangewaaide dochter van Francesca, Nora.
Waar de eerste akte nog prima weg te kijken is, slaat de tweede akte kant nog wal. Het wordt onsamenhangend en de humor is ver te zoeken. Flauwe grappen, veel drukte en scènes die eigenlijk nergens echt naar toe lijken te leiden. Aan het laatste half uur lijkt geen einde aan te komen en had wat mij betreft dan ook flink ingekort kunnen worden.
Het decor, ontworpen door Theo Tienhooven, bestaat een oplopend grasveld waar schillende witte tentjes klaar staan om hun single gasten te ontvangen. Het decor is draaibaar waardoor het wasbak en toilet gedeelte zichtbaar wordt en aan het decor worden gedurende de voorstelling steeds meer bomen toegevoegd.
Van de humor van Single Camping moet je houden. Persoonlijk had ik wat meer niveau verwacht met deze castleden in de hoofdrol gezien hun eerdere werk. De liedjes en dito dansjes hebben weinig toegevoegde waarde. Te flauw en teveel aangedikt.
Single Camping is nog in verschillende steden in het land te zien.
Kijk voor meer informatie en kaarten op www.bostheaterproducties.nl
Gezien op 9 april, Meervaart Amsterdam
Bekijk ook: Fotoverslag: Single Camping