Fotoreportage: Uitmarkt 2021: Musical Awards The Kick-off

Na jaren en jaren het musicalseizoen te openen traditioneel te openen op de Uitmarkt met de Musical Sing-A-Long, was het dit jaar tijd voor wat anders. The Musical Awards The Kick-off. In aanloop naar de jubileum uitreiking en het 20 jarig bestaan in april 2022, werden er vanavond al drie mooie en bijzondere prijzen uitgereikt.

In de middag wordt er volop gerepeteerd voor de live uitzending van die avond. Het is een druilerige dag, maar dat lijkt niemand te deren. Iedereen is vol enthousiame om weer het podium te beklimmen en op te treden voor het publiek. Rond 21:45 is het tijd om live te gaan. De regen is inmiddels gestopt gelukkig.Wat deze avond niet veranderd is, is het presentatie duo Frits Sissing en Romy Monteiro. En wat ook niet veranderd is, zijn de voorproefjes van de producties de we komend seizoen kunnen verwachten. En dat beloofd wat! Zo zien we Titanic, Aladdin, Diana&Zonen, One, Dagboek van een Herdershond, The Rocky Horror Show, Come from Away, Spring Awakenings, Zodiac de Musical, Sound of Music, Tina de Musical, 14 de Musical, Amelie, Hij gelooft in mij en ook Soldaat van Oranje hervat de voorstellingen in oktober.


Tussen de optredens door worden de drie awards uitgereikt. Behalve de publieksprijs favoriete origineel Nederlandse musical aller tijden worden ook favoriete musicalperformer en beste musicalsong gekozen. De winnaars zijn: Soldaat van Oranje, het lied Mijn leven is van mij uit de musical Elisabeth, gezongen door Pia Douwes en Simone Kleinsma mag de prijs favoriete musicalperformer mee naar huis nemen. 

De uitzendig is terug te kijken op NPO Start,